Svet
33 ogledov

Pričam zlorab grozijo s smrtjo

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Belgiji preiskujejo grožnje nekaterim duhovnikom in pričam, ki so se odločili prijaviti zlorabe znotraj rimskokatoliške Cerkve.

Zlorabe otrok znotraj Cerkve so v Belgiji vzdignile precej prahu, policija pa je začela z obsežnimi preiskavami škofov, katerim je zasegla računalnike in številne dokumente, piše BBC. V svojem zanosu so celo odprli grobnico enega od kardinalov, kar je močno razburilo Vatikan.

Sedaj pa se je zgodba nepričakovano zasukala in policija je začela preiskovati grožnje s smrtjo, ki so jih prejeli nekateri, ki so povezani s preiskavami.
Prišlo je do groženj določenim osebam povezanih s primerom in tožilstvo jih preučuje,“ je povedal predstavnik bruseljskega tožilstva. Gre predvsem za grožnje ljudem, ki so obvestili pristojne oblasti ali se pritožili, ter nekaterim duhovnikom, ki so prekinili molk.

Prijave o duhovniških zlorabah otrok v Belgiji so le zadnje v dolgi vrsti, ki so močno zamajale ugled Vatikana in Cerkve v Evropi in Severni Ameriki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.