Svet
49 ogledov

Pričevanja preživelih terorističnega napada v Maliju

Mali teroristični napad EPA
Pričevanja: Hladnokrvni teroristi so mu ubili kolega, ker jih je poslal v napačno nadstropje. Eden od teroristov si je med deveturno dramo s talci spekel zrezek.

Oblasti v Mailju še vedno iščejo tri osebe, odgovorne za četrtkov teroristični napad na luksuzni hotel v prestolnici, odgovornost je sicer prevzela skupina al Mourabitoun, ki jo vodi zloglasni enooki terorist Mohtar Belmohtar. 

mali | Avtor: Profimedias Profimedias
Kot vse kaže, so bili glavna tarča teroristov vendarle zaposleni v letalski družbi Air France, ki so v Malijski prestolnici Bamako prespali med nadaljevanjem leta. Kot je za britanski Telegraph dejal hotelski varnostnik Kasim Haidar, so namreč oboroženi teroristi ob napadu najprej zaklicali, kje je nastanjena francoska posadka.

Po besedah pretresenega uslužbenca hotela, jih je njegov kolega poslal v napačno nadstropje, zaradi česar so ga usmrtili: "Bil sem šokiran, popolnoma prestrašen," je dejal 28-letnik. Skupaj s kolegom sta tisti dan zaključevala izmeno v petem nadstropju hotela al Mourabitou.

"Takoj po vdoru v hotel, so teroristi takoj začeli spraševati za posadko Air France. Moussa jim je dejal, da so na sedmem nadstropju, kar pa ni bilo točno. Zato so se čez nekaj trenutku vrnili in ga brez milosti ustrelili," je dejal pretreseni varnostnik.

Deveturno krizo s talci in soočenje s teroristi, si bo še kako zapomnil tudi 30-letni hotelski kuhar Ali Yazbeck. Kot je povedal za New York Times, si je terorist med hotelsko dramo na žaru spekel kos mesa, ki si ga je pred tem vzel iz hladilnika: "Terorist je v nekem trenutku prišel v kuhinjo in si mrtvo hladno skuhal kosilo, se v miru najedel in  vrnil v boj," je dejal še vedno pretreseni uslužbenec luksuznega hotela v Bamaku.

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Poldek 17:27 23.november 2015.

    Dokler se koljejo med sabo, me sploh ne gane!

  • kapibara 11:52 23.november 2015.

    No ja , prabavil ga sigurno Ni...