Svet
18 ogledov

Prihaja meso iz epruvete

Udaril ga je s klobaso. Žurnal24 main
Znanstveniki so odkrili, da bi lahko v prihodnosti meso vzgojili v laboratoriju. To se lahko zgodi že letos. Če bi jim to uspelo, bi lahko nahranili lačne ljudi na svetu.

Znanstveniki domnevajo, da bi vzgojeno meso lahko pomagalo prebroditi svetovno krizo zaradi pomanjkanja hrane. Takšna "pridelava" mesa bi bila prijaznejša do okolja, zmanjšala pa bi tudi trpljenje živali in nahranila lačna usta.

Najprej klobase in hamburgerji

V primeru, da bi znanstveni odkrili formulo, s katero bi lahko umetno meso pridelovali industrijsko, bi bila cena takšnega mesa nižja od pravega. Zaradi sestavin, iz katerih meso vzgajajo, pa bi bile prve oblike mesa klobase in hamburgerji. Znanstveniki menijo, da obstaja možnost, da bodo meso vzgojili še letos, piše Daily Mail.

Nizozemci naredili največ

Največ naj bi glede umetnega mesa doslej storili na Nizozemskem. Skupina raziskovalcev je vlado v Haagu pripravila do tega, da je za razvoj mesa in vitro od leta 2005 do 2009 namenila nekaj več kot dva milijona evrov.

PETA je tistemu, ki bo umetno vzgojil piščanca, ki bo podoben naravnemu in imel takšen okus, ponudila kar milijon dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.