Svet
0 ogledov

Prijatelje si lahko kupite

Podjetje jamči tako za prijatelje kot za oboževalce. Ker število zadnjih na Face Žurnal24 main
Če bi moral komedijant Jurij Zrnec svojih 40 tisoč oboževalcev kupiti, bi moral odšteti več tisoč evrov.
"Prijateljev se ne da kupiti, pravi pregovor. Danes to preprosto ne drži več." S tem geslom avstralsko podjetje, ki ga ne bomo imenovali, trži prijatelje in oboževalce na Facebooku.
Naročnik si lahko za 124 evrov omisli tisoč prijateljev, za pet tisoč povsem novih prijateljev pa mora odšteti slabih 460 evrov. Za trgovino s prijatelji stoji dejstvo, da gre pri Facebooku za ogromno oglaševalsko platformo, trdi avstralsko podjetje, ki navaja, da je realna vrednost spletnega prijatelja za stranko en evro na mesec.

 

Facebook bogataši

Priljubljenost. Med Slovenci z največ prijatelji na Facebooku je po naših podatkih TV voditelj Klemen Slakonja. S 4.923 prijatelji se je zelo približal omejitvi omrežja, ki posamezniku dopušča "le" pet tisoč prijateljev. Skoraj 40 tisoč oboževalcev pa ima komik Jurij Zrnec, vendar njegov profil ni uraden.

Tržijo prave ljudi
Podjetje na straneh ponuja prave, žive uporabnike Facebooka in ne izmišljenih, ki bi le navidezno povečali število prijateljev. Kot je direktor podjetja pojasnil za avstralske medije, prijatelje nabirajo prek pošiljanja sporočil in priporočanja prijateljstva s stranko.

Odločitev za prijateljevanje z nekom, ki je za vaše prijateljstvo plačal posredniku, je tako še vedno prepuščena posamezniku. Zanimivo pa je, da podjetje jamči, da bo plačano število oboževalcev ali prijateljev dobavilo v 30 dneh.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.