Svet
22 ogledov

Prijeli črnogorskega tihotapca mamil, bil je v družbi Slovenca

Italijanska policija je konec januarja aretirala črnogorskega kriminalca Luko Dacića, ki ga nekateri imenujejo tudi balkanski narko kralj.

Zoper 47-letnega Luko Dacića po poreklu iz Podgorice so oblasti že leta 2012 izdale mednarodno tiralico, in sicer zaradi sumov, da je imel pomembno vlogo pri usklajevanju transporta mamil. Pri tihotapljenju kokaina naj bi sodeloval z različnimi balkanskimi kriminalnimi združbami, piše portal vijesti.me.

Nalog za njegovo prijetje je sodišče v Milanu izdalo že oktobra leta 2011, sledila je še mednarodna tiralica. V tem obdobju je Dacić ves čas na begu, v odstotnosti so ga zaradi njegove nezakonite dejavnosti obsodili na sedem let zapora in 68 tisoč evrov denarne kazni.

Obsojen je bil v okviru obsežne preiskave, ki jo je italijanska policija začela leta 2009. V štirih letih so priprli 49 ljudi, obtožili so jih 14, v okviru preiskave pa zasegli 65 kilogramov kokaina in šest kilogramov heroina. 

Potem ko se je 47-letni osumljenec dobre tri leta uspešno izogibal oblastem, so ga konec januarja vendarle izsledili. Prijeli so ga v Trstu v trgovini spodnjega perila v družbi s še enim Slovencem, katerega identiteto italijanske oblasti ne izdajajo. Pri sebi je imel Dacić, ki so ga tudi že prej povezovali s slovenskimi tihotapskimi združbami, lažne dokumente.

Komentarjev 3
  • dragec 16:32 17.februar 2015.

    Napaka, on ni Slovenec, on je Slovenac, saj Slovenci so pošteni,nič ne tihotapijo, nič ne ropajo, nič ne ubijajo......a ne Mirkec

  • legija 13:48 17.februar 2015.

    Saj smo videli opankarja, ki bi bil rad Slovenec in slovenčico Alenčico v Stožicah, ko sta se pajdašila z ljubljanskim krimalcem, narko kraljem Draganom Tošićem. ki se svoboden, kot ptiček na veji sprehaja naokrog, verjetno tudi po Trstu!

  • mirko 13:35 17.februar 2015.

    Slovenija je rajsko skrivališče za kriminalce. Če imaš pa poznanstvo z političnim vrhom, lahko pa celo dobiš državljanstvo, samo denar moraš imet, tako kot ga je imel en pedofil iz Avstralije.