Svet
13 ogledov

Prijeli domnevnega terorista

Osama bin Laden EPA
Na letališču v Kairu so danes prijeli operativca moškega, ki naj bi bil povezan s terorizmom. Kasneje se je izkazalo, da ne gre za Seifa Al Adela, ki naj bi po smrti Osame bin Ladna za kratek čas prevzel vodenje Al Kajde, pač pa za moškega, povezanega s skrajno skupino Al Džihad.

Po navedbah virov v egiptovski obveščevalni službi gre za Muhameda Ibrahima Makavija, ki se je šel v 80. letih prejšnjega stoletja v Afganistan borit proti sovjetski vojski, kasneje pa se je preselil v sosednji Pakistan, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Egiptovski mediji so poročali, da gre za operativca Al Kajde, vendar je Makavi v pogovoru za arabski časnik Ašark al Avsat sam povedal, da so ga zamenjali za pripadnika teroristične mreže.

V pogovoru, objavljenem maja lani, je dejal, da je izstopil iz Al Kajde in zaprosil za politični azil v Pakistanu.

Pojasnil je, da ga v Egiptu iščejo zaradi povezav s skupino Al Džihad, ki se je v 90. letih prejšnjega stoletja odpovedala nasilju.

Prezgoden "preplah"

Po uboju Osame bin Ladna maja lani so se pojavila poročila, da je Seif al Adel, s katerim so zamenjali Makavija, za kratek čas prevzel vodenje Al Kajde. Sprva so mediji poročali, da so v Egiptu prijeli prav njega.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.