Svet
6 ogledov

Prijeli mamilarskega kralja

Coke je eden najbolj iskanih kriminalcev v ZDA. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Jamajška policija je prijela enega največjih mamilarskih preprodajalcev na svetu, Christopherja Coka - Dudusa.

Policija je 41-letnega Coka prijela na obrobju mesta Kingston v družbi duhovnika Reverneda Al Millerja, ki je policiji dejal, da se je Coke nameraval predati ameriškim oblastem. Duhovnik naj bi domnevno na začetku junija Cokovega brata Leightona prepričal, naj se preda oblastem. Te bodo opravile razgovor z duhovnikom, Coka pa bodo najverjetneje izročili ameriškim oblastem, kjer mu zaradi vrste umorov po vsej Jamajki in ZDA grozi dosmrtna ječa.

Jamajški policijski komisar Owen Ellington pravi, da je Coke trenutno v priporu, kjer ga varujejo številni policisti. Jamajške oblasti se namreč bojijo, da bi poskušali Cokovi privrženci slednjega osvoboditi ali sprožiti nove spopade. Ellington je še dejal, da ga bodo v naslednjih 48 urah izročili ZDA, kje mu bodo sodili.

Robin Hood z Jamajke

Maja so se tolpe in revnejši prebivalci Kingstona uprli Cokovi aretaciji, ki ni bila uspešna, saj so se ji nasproti postavili tako pripadniki tolpe kot revni prebivalci, ki Coka vidijo kot nekakšnega jamajškega Robina Hooda. V spopadih je umrlo 76 ljudi, več je bilo ranjenih.

Z denarjem od prodaje drog naj bi Coke financiral šole in prehrano šolarjev. Njegova tolpa Shower Posse pa po poročanju BBC opravlja dolžnosti policije in sodišča. Eden izmed največjih ameriških sovražnikov zatrjuje, da njegovi posli potekajo zakonito, ameriški sodni sistem pa ga je označil za največjega mamilarskega barona na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.