Svet
14 ogledov

Prijeli morilca, ki je ustrelil tri ljudi

Strelski pohod Reuters
Policija je v sredo sporočila, da je torkov strelski pohod južno od mesta Los Angeles, v katerem so umrle tri osebe in strelec, izvedel 20-letni Ali Syed, čigar motiv pa še vedno ni znan. Syed se ni zdravil zaradi nobene duševne bolezni, pobijal pa je s šibrovko, ki mu jo je kupil oče.

Najprej je v torek zgodaj zjutraj v domačem kraju Ladera Ranch ubil 20-letno Courtney Aoki. Policija še vedno ne ve, v kakšnem odnosu sta bila morilec in žrtev. Syedova starša je zbudilo streljanje, in ko sta odkrila truplo neznanega dekleta, sta poklicala policijo. Sin jima je medtem ukradel avtomobil in se odpeljal proti severu.

V kraju Tustin mu je počila guma, nakar je streljal na mimovozeči avto in ranil voznika. Peš se je odpravil do bencinske črpalke, kjer je ukradel avtomobil, in se odpravil naprej. Na križišču je opazil avto, ki je čakal pred znakom stop, in prisilil 69-letnega vietnamskega veterana, da je stopil na pločnik, kjer ga je ubil.

Nato je ustrelil in ubil gradbenega delavca, drugega pa ranil. Z ukradenim poltovornjakom se je odpeljal naprej proti mestu Orange, vendar mu je bila takrat že za petami policija. Med vožnjo je skočil iz vozila in se ustrelil.

Policija o njem za zdaj ve le to, da je bil samotar, občasno je študiral in rad je igral videoigrice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.