Svet
31 ogledov

Prijeli serijskega morilca

Umor Shutterstock
Potujočega trgovca, ki naj bi od julija ubil tri lastnike trgovin, je izdala torba s predelano puško.

Newyorški trgovci "bližnjevzhodnega videza" si bodo v prihodnjih dneh precej oddahnili, saj so policisti v sredo aretirali najverjetnejšega množičnega morilca, ki je julija, avgusta in pretekli petek v Brooklynu ubil tri lastnike trgovin.

V petek je bil v svoji trgovini z oblačili v Brooklynu ubit iranski Jud Rahmatollah Vahidipour. Policija je odkrila, da je bil ustreljen z istim orožjem kot prvi dve žrtvi.

Julija jo je skupil egiptovski musliman Mohamed Gebeli, avgusta pa egiptovski Jud Isaac Kadare. Oba sta bila lastnika trgovin v Brooklynu in v času zločina tako kot tretja žrtev sama v trgovini brez varnostnih kamer.

Morilec je prvi dve žrtvi oropal, vsa tri trupla pa je po umoru zakril z oblekami in drugimi predmeti, da jih ne bi prehitro odkrili. Kamer v trgovinah ni bilo, vendar pa je kamera na ulici po zadnjem umoru posnela štiri ljudi, ki so bežali s kraja dogodka. Najbolj sumljiv je bil plešast in brkat moški srednjih let v dolgem plašču in s črno torbo v roki.

Šlo naj bi za potujočega trgovca z oblačili s Staten Islanda. Policija je med hišno preiskavo odkrila torbo, v kateri je bila predelana puška istega kalibra kot naboji, s katerimi so bile ustreljene žrtve. V torbi so bili tudi črne rokavice, dva krvava noža in temne ženske najlonske nogavice. Moškega so aretirali, podrobnosti o njem ali o motivu za umore pa policija še ni objavila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.