Svet
2094 ogledov

Teroristični napad v Londonu: Eksplodiralo "vedro majoneze"

Parsons Green London
Eksplozija na londonski železnici.

Policija je potrdila, da obravnavajo dogodek na postaji Parsons Green in da je šlo za teroristično dejanje. Londončane so opozorili, naj bodo previdni in pozorni na morebitne nenavadno obnašanje. Preiskujejo tudi možnost, da je na območju prisotno še eno eksplozivno telo. 

Na kraju so reševalci, ki pomagajo več ranjenim. Kot poročajo britanski mediji, naj bi ranjeni utrpeli opekline po obrazu. 

Ena od prič je dejala, da je po vagonu priletela ognjena krogla, medtem ko druga priča navaja, da naj bi razneslo torbo v zadnjem vagonu. Nekateri prestrašeni potniki so poskakali skozi odprta vrata. 

"Slišal sem pok, in ko sem pogledal, je bilo vse v plamenih," je za Guardian povedal Sylvain Pennec, ki je bil od mesta, kjer je prišlo do eksplozije, oddaljen približno 10 metrov. 

"Videti je bilo kot vedro majoneze," je opisal napravo, ki je povzročila eksplozijo. "Ne vem, ali je šlo za kemijsko reakcijo ali kaj drugega, ampak videti je bilo doma narejeno," je povedal in dodal, da je to njegovo povsem laično mnenje. 

 

Komentarjev 3
  • oneh 13:14 15.september 2017.

    To se zgodi, ko začneš brisati simbole. Za teroriste so sedaj Lidlovi izdelki "halal" in kot taki primerni za vse namene.

  • torentino 13:07 15.september 2017.

    Lidl....

  • iravadi 11:55 15.september 2017.

    Verjetno je bila majoneza s čilijem...