Svet
32602 ogledov

Primer 13-letnice, ki je razbesnel Avstrijo. Grozljivo.

Sveče Profimedia
Avstrijsko pretresa grozljiv zločin nad 13-letnico.

Pred tednom dni, v soboto, so v parku v središču Dunaja odkrili truplo 13-letnega dekleta. Že v ponedeljek je tamkajšnja policija prijela dva fanta, stara 16 in 18 let, ki ju sumi sodelovanja pri umoru. Dan pred tem sta starša identificirala svojo hčerko, javnost je takrat izvedela, da ji je bilo ime Leonie. Preiskava se nadaljuje, policija pa je potrdila nekaj novih dognanj. 

Franz Ruf, glavni direktor za javno varnost je včeraj na Dunaju potrdil, da je policija prijela še 23-letnega moškega, iz Afganistana, ki je v Avstriji že od leta 2015 kot iskalec azila. Gre za starega znanca policije, ki ga je obravnavala predvsem zaradi deliktov, povezanih z drogo. 

Afganistanskega porekla sta tudi druga dva osumljenca. Policija meni, da je pri dogodku sodeloval še četrti moški, za katerim je razpisala tiralico. Več podrobnosti policija ne razkriva, avstrijski mediji pa medtem pišejo, da naj bi šlo za skupinsko posilstvo. Odrejena je obdukcija trupla, izsledki še niso znani. 

Avstrijska tiskovna agenija APA je poročala, da naj bi se Leonie prejšnji petek na Dunaju sestala z osumljenim 16-letnim Afganistancem in z njim v parku ostala nekje do druge ure zjutraj. Zatem naj bi odšla v stanovanje 18-letnega osumljenca, tja naj bi prišel še tretji osumljenec, 23-letni moški. Ta naj bi v stanovanje prinesel drogo, s katero so omamili 13-letnico. Šlo naj bi za ekstazi. Mediji navajajo "dobro obveščene vire preiskave", ki razkrivajo, da naj bi Leonie najprej posilili dve osebi, nato pa naj bi jo zverinsko ubili in pustili v parku, kjer so jo našli naključni mimoidoči. 

Avstrija je zaradi dogodka zgrožena, oglašajo se tudi politiki, ki zahtevajo, da se najde pravica za umrlo. Oglasila sta se tudi starša najstnice. Ob prisotnosti odvetnica sta za heute.at podala intervju in povedala, da sta imela težave z Leonie, da sta pred letom dni kontaktirala tudi Urad za pomoč mladim, njuna hčerka je bila nekaj časa tudi v kriznem centru. Od doma je ušla trikrat, vsakokrat sta starša poklicala policijo, četrtič se ni vrnila. Staršema je rekla, da gre ven z najboljšo prijateljivo, vrniti bi se morala ob devetih zvečer. 

Leonijina mama, sicer medicinska sestra, je povedala, da so se prepirali glede ure njenega povratka, hčerki je pošiljala sms sporočila, da mora domov. Ko so mediji poročali o najdbi trupla, sprva ni pomislila na svojo hčerko, ko pa so dodali opis umrlega dekleta, so jo obšle zle slutnje, je povedala skrušena mama. Oče, pomočnik pri nujni medicinski pomoči, je dodal, da hčerke nista mogla prikovati v verige. "Bila je upornica, delala je vse po svoji glavi. Bila je svobodnega duha," je rekel oče. 

Preiskava policije se nadaljuje, s staršema naj bi se te dni sestal tudi avstrijski kancler Sebastian Kurz. 

Hrvaška policija Tragično Svet Opozoril na kršenje ukrepov, sledila je grozjivka

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Plavi-mil 11:23 18.julij 2021.

    Fujonkino maslo, verjetno ji je všeč, kar delajo njeni "miroljubni" nezakoniti migranti.

  • jozicamurn 11:32 08.julij 2021.

    Problematična tamala je občutila tisto, kar so ji starši govorili in jo svarili, da se lahko zgodi. Žalostno pri vsem tem je, da so jo ubili, je pa iskala probleme in jih našla. Kaj naj rečem, otroci poslušajte svoje starše, ...prikaži več ker vam želijo samo najboljše in vedo kaj govorijo, do 15. leta starosti ste še vedno zabiti bedaki in retardirani po domače in poslušajte starejše, hvala.

  • Luksi 08:21 07.julij 2021.

    In tega bo vedno več, dokler bomo spuščali zapečene doktorje znanosti v Evropo. Verjetno je bila punca res malce problematična, ampak normalen človek ne bi storil česa takega.