Svet
10 ogledov

Primer Paravinja: kaj je našla policija?

Slovenska vojska išče truplo Antonije Bilić. Hrvoje Jelavić / Pixsell
Začel se je šesti dan iskalne akcije za pogrešano 17-letno Hrvatico Antonijo. Zagovornik Dragana Paravinje pravi, da je morda njegova stranka zanalašč zavedla preiskovalce in tako zakrila kakšne druge – morda še bolj grozljive – sledi. Popoldan na dnu jezera našli človeške kosti.

Že kmalu po 4. uri zjutraj so reševalci znova šli v akcijo. Danes pregledujejo jezero Brljan, področje Ervenika, Obrovca, cesto Obrovac–Gračas in okolico Postinja. Na terenu je preko 200 oseb, a zaenkrat niso našli še nobenega predmeta, ki bi ga lahko povezali z izginulim dekletom.

Tudi danes se pri raziskovanju držijo bližine območij, kjer je s tovornjakom vozil Dragan Paravinja. Glede njega je sicer odvetnik Živko Bojić, kateremu je bil primer dodeljen po uradni dolžnosti, dejal: "Ni izključeno, da je Paravinja napeljal na napačno pot. Mogoče je, da ne želi odkriti pravega mesta, ker bi lahko našli nekaj, za kar ne želi, da bi se kdaj izvedelo."

Policija našla človeške kosti

Okoli 14.30 ure naj bi po poročanju hrvaških medijev policija na dnu jezera našla človeške kosti, med njimi dve stegenski kosti, ključnico in nekaj vretenc, ki so jih že poslali v analizo. Neuradno naj bi šlo za 20 do 30 let stare človeške kosti. V zadnjih 30-ih letih je na tem območju, še poročajo s Hrvaške, brez sledu izginilo več deset ljudi, zato so se odločili za takojšnjo DNK analizo, s pomočje katere bi lahko morda rešili enega od skrivnostnih izginotij na tem področju.

Zgodaj popoldne so preiskovalci začeli izsuševati jezero Brljan, saj naj bi po poročanju 24sata policija našla nekaj sledi, konkretnih informacij pa niso želeli dajati.

Hrvati so ugibali, ali to pomeni, da so naleteli na konkretno sled oziroma celo truplo; tiskovna predstavnica šibensko-kninske policijske uprave Marica Kosor je odgovorila: "Izjave ni, ker preprosto ni ničesar za sporočiti. Torej, novosti ni. Lahko samo potrdim, da smo v sklopu akcije začelo izsuševati jezero Brljan ob mostu."

"Jezero Brljan preiskujemo zelo natančno, saj je Paravinja večkrat vztrajno ponovil, da je truplo odvrgel prav na tem mestu. Čeprav smo jezero že preiskali, želimo izključiti vsako možnost, da se truplo Antonije nahaja v jezeru in bi nato preiskavo lahko usmerili drugam," pa je, potem, ko so policisti popoldan našli človeške kosti, dejal Ivica Kostanić, načelnik policijske uprave Šibenik-Knin.

Paravinja se je večkrat ustavil

Tahograf je sicer pokazal, da se je Paravinja ustavil pri skoraj vsakem jezeru od Drniša do Ogulina. Preiskovalci sumijo, da je s tem želel zabrisati sledi. Slovenski vojaki, ki so več dni pri iskanju pomagali s posebnim radarjem, so se včeraj zvečer vrnili domov.

Spomnimo, 17-letno Antonijo pogrešajo od 6. junija. Paravinja naj bi jo umoril, ker ga je po njegovem osvajanju zmerjala, njeno truplo pa vrgel v Krko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.