Svet
22 ogledov

Pripor Sanaderja opazno spremenil

Ivo Sanader Žurnal24 main
48 dni bivanja v priporu je na Sanaderju pustilo posledice. Bivši hrvaški premier, ki je imel včasih 110 kilogramov, je opazno shujšal.
Ivo Sanader | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po 48 dneh, odkar je Ivo Sanader v salzburškem priporu, je hrvaški portal 24sata objavil nove fotografije, iz katerih je vidno, da ima pripor precejšen vpliv na njegovo zunanjost. Nekdanji hrvaški premier, ki je tehtal okoli 110 kilogramov, je zdaj shujšal za vsaj 10 kilogramov. Kot še piše hrvaški portal, deluje tudi veliko starejši, hodi sključeno, videti je utrujen, glede na njegovo obleko pa sklepajo še, da je v celici precej hladno.

Zbira dokumente in bere
A tudi za rešetkami Sanader ničesar ne prepušča naključju. Sobo ima napolnjeno z dokumenti in papirji, ki jih bo verjetno uporabil na zaslišanjih. Celico si deli s Friedrichom Lorenzom, odvetnikom, ki je osumljen poneverb.

Sanader je sicer pred dnevi v intervjuju za Salzburger Nachrichten dejal, da v priporu veliko bere, predvsem zadnje knjige Tonyja Blaira in Stephena Hawkinga. Še več pa razmišlja o tem, kako "razkriti zaroto proti meni".

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Našel notranji mir
Ker njegovim odvetnikom v Zagrebu še niso omogočili vpogleda v sodni spis, tudi sam ne pozna podrobnosti obtožb, je povedal ter zatrdil: "Dokler bo tako, zagotovo ne bom pristal na poenostavljeni postopek izročitve."

Avstrijskim novinarjem je še dodal, da se je okoliščinam že prilagodil in našel svoj notranji mir. "Nezaželena sprememba okoliščin, v katerih trenutno živim, me ni vrgla iz ravnotežja. Strogo strukturiran dnevni razpored me spominja na obdobje služenja vojaškega roka v nekdanji Jugoslaviji." Žena Mirjana je v intervjuju dejala, da njen mož pravzaprav situacijo prenaša veliko bolje kot ona.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.