Svet
22 ogledov

Pripornik s prostitutkami v haaškem priporu

haag sodišče tribunal reuters 230708 Žurnal24 main
Srbski odvetnik, ki je branil številne Srbe pred sodiščem v Haagu, je za srbske Vesti povedal, da je eden izmed pripornikov dobival celo s prostitutkami.

Znani beograjski zagovornik Miroslav Vasić je za srbske Vesti izpostavil, da je eden izmed pripornikov v Haagu večkrat dobival s prostitutkami in jih nato odpeljal v sobo za intimne stike. Ko so nadzorniki ugotovili, da ga ne obiskuje dekle oziroma zaročenka, pa so stike prepovedali. 

Pravi, da so se v 12 letih v Haagu vsi odvetniki iz bivše Jugoslavije dodobra spoznali. Vsake dva meseca so organizirali balkanske zabave v lokalu. "Srbski, Hrvaški in Bošnjaški odvetniki. Prišli so tudi tožilci, osebje in sekretarke. Tožilci se niso mogli načuditi, kako so se borili v vojni, zdaj pa prepevamo iste pesmi."

Vasić je še povedal, da so s osebjem haaškega tribunala igrali tudi nogomet: "Tožilec iz Združenih držav Amerike mi je razbil koleno, da bi je za oteklo za mesec dni. Rekel sem mu: ´Niste vi Američani za te športe.´ Vrgli smo ga ven iz nogometne ekipe.

Komentarjev 1
  • dragec 11:48 25.februar 2015.

    Srbski, Hrvaški in Bošnjaški odvetniki. Prišli so tudi tožilci, osebje in sekretarke. Tožilci se niso mogli načuditi, kako so se borili v vojni, zdaj pa prepevamo iste pesmi." TO SO BRATSKI ODNOSI