Svet
44 ogledov

Priporoča restavracije, ki so že leta zaprte

Hrvaške restavracije Profimedias
Hrvatje so ponosni, da je restavracija Monte iz Rovinja dobila Michelinovo zlato zvezdico. A obenem jih je vznemiril seznam priporočenih restavracij, na katerih so tudi take, ki so že dlje časa zaprte.

Restavracija Monte iz Rovinja je dobila Michelinovo zvezdico, prestižno nagrado v gastronomiji. Poleg 35 restavracij s priporočilom vodiča, so Hrvati tako dobili laskav naslov nositelja Michelinove zvezdice. 

Michelin je na svojem uradnem Twitter profilu objavil, da so prvič naredili izbor najboljših restavracij na Hrvaškem. Hrvaški mediji poročajo, da so se že pred tem širile govorice, da so Michelinovi inšpektorji v letu 2016 pregledovali hrvaške restavracije, a uradno tega niso potrdili. 

Objava na Twitterju je poleg velikega priznanja za rovinjsko restavracijo Monte pozornost vzbudila tudi s popisom restavracij na Hrvaškem. 

Ni Pelegrina iz Šibenika

Glede na to, da je najprestižnejša restavracija v Rovinju, hrvaške medije moti, da je bila ob njej objavljena fotografija Dubrovnika.

A to bi Michelinu odpustili, če se na listi ne bi znašle celo restavracije, ki so že leta zaprte, obenem pa so pozabili na znano in med Hrvati priljubljeno restavracijo Pelegrini v Šibeniku. 

"Ni najboljše hrvaške restavracije - Pelegrinija," je za Index komentiral Andrej Barbieri, eden najboljših chefov na Hrvaškem. Barbierija čudi tudi, da zvezdice ni dobila nobena slovenska restavracija, saj Slovenija v vodnik ni vključena. Navaja, da imamo Slovenci deset odličnih restavracij, a nobene zvezdice, ter da so se pri Michelinu zmotili tudi, ko so prvič ocenjevali restavracije v New Yorku. "Na drugi strani so na popisu priporočene tri restavracije, ki so zaprte."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • allstarr111 12:04 02.februar 2017.

    Enim brom drugim pa zvezdico v katalogu, jebiga ne more vsak met vsega kar hoče.

  • dimnikar 12:02 02.februar 2017.

    Kot pri vsaki stvari, s katero se vi osebno ne ukvarjate intenzivno, tudi tu obstajajo nianse in globine, katerih se ne zavedate.

  • Papaja Popi 11:33 02.februar 2017.

    Najboljša restavracija je zaprta restavracija.