Svet
15 ogledov

"Pripovedujemo si iste zgodbe, da se smejemo in napetost mine"

James Foley Jonathan Pedneault/Facebook
Vsa pisma, ki jih je James Foley napisal v ujetništvu, so mu ugrabitelji zasegli in jih uničili. Junija je nato sojetnika, ki so ga ugrabitelji nameravali izpustiti, prosil, naj si pismo zapomni.

Draga družina in prijatelji,

Spomnim se, kako sem hodil v nakupovalno središče z očetom, se z mamo vozil s kolesom. V mislih imam veliko lepih družinskih spominov, ki me odnesejo stran od tega zapora. Sanje o prijateljih in družini me odnesejo stran in napolnijo srce s srečo.

Vem, da mislite name in molite zame. Za to sem vam hvaležen. Posebej vas občutim, ko molim. Molim za vas, da bi ostali močni in da bi verjeli. Ko molim imam občutek, da se vas lahko kljub tej temi, dotaknem.

Osemnajst nas je ujetih v eni celici. To mi pomagala. Imamo drug drugega za neskončno dolge pogovore o filmih, nepomembnih stvareh in športu. Igramo igre narejene iz ostankov, ki smo jih našli v naši celici … Našli smo način, kako igrati šah, damo in Risk... imamo turnirje, več dni pripravljamo strategije za naslednje igre ali učne ure. Igre in učenje drug drugega nam krajšajo čas. Večkrat si pripovedujemo iste zgodbe in se smejemo, da napetost mine.

Imam slabe in dobre dni. Zelo smo hvaležni, ko koga od nas osvobodijo; ob tem seveda vedno tudi sami hrepenimo po svobodi. Med seboj se spodbujamo. Obroki, ki nam jih dajejo zdaj, so večji, dobivamo jih vsak dan. Piti nam dajejo čaj, občasno tudi kavo. Pridobil sem večino telesne teže, ki sem jo v preteklem letu izgubil

Pogosto mislim na brate in sestre. Spomnim se iger z Michaelom in številnih najihnih avantur; spomnim se, kako smo se Mattie, T in jaz lovili po kuhinji. Srečen sem že, ko pomislim na te dogodke. Če je na mojem bančnem računu še kaj denarja, želim, da ga dobita Michael in Matthew. Tako ponosen sem nate, Michael, in hvaležen za vse srečne spomine iz otroštva. Kristie, tebi pa sem hvaležen za spomine iz časov, ko smo že odrasli.

Pa velikemu Johnu - kako sem užival, ko sem vaju s Cress obiskoval v Nemčiji. Hvala za gostoljubnost. Veliko mislim na RoRa, poskušam si predstavljati kakšen je zdaj Jack. Upam, da bo imel značaj kot ga ima RoRo.

In Mark ... tako sem ponosen nate, brat. Predstavljam si te na zahodni obali in upam, da snowboardaš in kampiraš. Posebej se mi je vtisnilo v spomin, ko sva skupaj šla v Comedy Club v Bostonu in se po koncu močno objela. Zaradi tega posebnega trenutka še upam!

Katie, tudi nate sem zelo ponosen. Od vseh nas si najmočnejša in najboljša!! Predstavljam si te kako trdo delaš, pomagaš ljudem kot medicinska sestra. Tako sem vesel, da sva si poslala tista SMS sporočila tik preden so me ugrabili. Molim, da bom lahko prišel na vajino poroko. Nom, zdaj zvenim že kot Grammy!!

Grammy, prosim, vsemi zdravila, hodi  na sprehode in ne nehaj plesati. Ko pridem domov, te peljem na margarito. Bodi močna, ker bom rabil tvojo pomoč, da začnem spet živeti.

Jim

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.