Svet
31 ogledov

Pripravljal napad na nemško šolo

Nemški policist. Shutterstock
Nemška policija je včeraj prijela najstnika, ki naj bi načrtoval napad v svoji šoli. Kot vse kaže, je imel kontakte z morilcem, ki je Münchnu prejšnji petek ubil devet ljudi.

15-letnega Nemca je nemška policija prijela v bližini mesta Ludwigsburg. V hiši njegovih staršev so našli številne nože in več ostalega orožja. Policija je po prijetju najstnika pojasnila, da je prijeti fant preko spleta komuniciral z morilcem iz Münchna, 18-letnim nemškim Irancem, ki je prejšnji teden ubil devet ljudi, nato pa sodil še sebi. Policija za zdaj nima dokazov, da je bil včeraj prijeti najstnik vpleten v napad v Münchnu oz. da je vedel, da ga njegov spletni znanec pripravlja.

Na njegopvem računalniku so vendarle našli več indicev, ki nakazujejo, da je pripravljal napad na svoji šoli, doma pa je hranil tudi različne kemikalije in navodlila, kako pripraviti eksploziv,

Predstavnik tožilstva je za nemške medije povedal, da je 15-letnik že priznal, da je razmišljal o napadu ter kot razlog navedel, da je žrtev šolskega nasilja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • misterij1234 16:27 31.julij 2016.

    Torej je naša vlada pošiljala preko naše meje psihične bolnike k nemškim,da bodo tam združini prirejali masakre.

  • mph 13:25 28.julij 2016.

    Novinarji in države, NEHAJTE MANIPULIRAT! Objavite PRIIMEK IN IME tega, da se sami prepričamo ali gre za Nemca ali za "Nemca". Katastrofa

  • Mahi 12:41 28.julij 2016.

    Nusdorferjevi ga pošljite. Sej je samo otrok....