Svet
3 ogledov

Pripravljali napade na svingerske klube

Pariz - napad ob obletnici EPA
Pet moških in ena ženska so pred odhodom v Sirijo v Franciji pripravljali napade na svingerske klube, kar so jim policisti preprečili.

Francoska policija je na območju Lyona priprla pet moških v starosti med 22 in 37 let ter žensko 20-tih let, ki so jih priprli zaradi sumov teroristične dejavnosti. Policija je v okviru preiskave ugotovila, da so se osumljeni pripravljali na odhod v Sirijo; kupili so že avtobusne karte do Istanbula preko Bolgarije.

Preiskava je po pisanju francoskih medijev med drugim pokazala, da so osumljenci načrtovali več "nasilnih dejanj" v Franciji, "predvsem v svingerskih klubih". Policija teh informacij sicer še ni potrdila niti zanikala.

Med priprtimi osumljenci so tudi takšni, ki so zaradi izražene pripadnosti radikalnim islamističnim skupinam že poznani obveščevalnim službam. Za takšna dejanja sicer ni bil obsojen še nihče od priprte šesterice.

Trenutno je več kot 1800 Francozov vključenih v džihadistične podružnice v Siriji in Iraku; podatke je sredi decembra lani izpostavil pariški tožilec Francois Molins.

Komentarjev 1
  • principiumnovum 16:30 03.februar 2016.

    Če so pripravljali napade na swingerske klube, potem bi bila velika verjetnost, da bi jo naš avreljov luli fasal še kako drugače in ne samo v rit :-)