Svet
8 ogledov

Priprli Mladićevo soprogo

Mladićeva soproga končala na sodišču zaradi orožja iz moževe omare. Našli so ga ob pretresu stanovanja leta 2008. Družinski odvetnik: gre za maščevanje.

Na beograjskem sodišču so že začeli kazenski postopek zoper Bosiljko Mladić. Po besedah družinskega odvetnika Miloša Šaljića so orožje v stanovanju Mladićevih našli pri hišni preiskavi 4. decembra leta 2008. Zaplenili so lovsko puško, avtomatske puške, pištole in več nabojev.

"Orožje so našli v Ratkovi omari, ki je Bosiljka ni niti odpirala niti ni vedela, kaj je v njej. Že včeraj so jo na kratko zaslišali in se odločili, da proti njej uvedejo kazenski postopek," je povedal Šaljić. Ob tem je poudaril, da je žena vojnega poveljnika vojske Republike Srbske odpeljana brez predhodne najave. "Povedal sem že preiskovalnemu sodniku: gre za maščevanje države in pritisk na družino, odkar je slednja najavila, da bo zahtevala, da se Mladića razglasi za mrtvega."

Tožilec za vojne zločine Vladimir Vukčević je po pisanju srbskih medijev ob tem poudaril, da srbski zakoni veljajo za vsakega državljana. "Če obstajajo elementi kaznivega dejanja kateregakoli državljana, se morajo oblasti ustrezno odzvati. Pričakujem, da to velja tudi za Bosiljko Mladić."

Zaslišanje Bosiljke Mladić še ni končano.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.