Svet
15226 ogledov

Priprli natakarico zaradi hudih kršitev koronskih ukrepov

Covid in lokal Profimedia
Policija je uvedla preiskavo, nato so 22-letnico priprli.

Zagrebška policija je potrdila, da so kazensko ovadili 22-letno natakarico, ki je v notranjosti ene zagrebških gostiln stregla 12 gostov, čeprav gostinski lokali zaradi preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom obratujejo zgolj na terasah. Po končani preiskavi so natakarico priprli, je še potrdila policija.

Ovadili so jo zaradi suma kaznivega dejanja širjenja in prenosa nalezljivih bolezni. V soboto zvečer so namreč policisti ugotovili, da gostinski lokal obratuje v zaprtem delu.

Hrvaška policija je od konca novembra lani, ko so zaradi epidemije covida-19 začasno prepovedali delovanje gostinskih lokalov, vložila več deset kazenskih ovadb proti lastnikom lokalov, ki so stregli svoje goste v lokalih na različnih koncih države.

Kršenje ukrepov se je nadaljevalo tudi po 1. marcu, ko so vsem gostinskim lokalom omogočili obratovanje na terasah, če jih seveda imajo. Gostje lahko vstopijo v notranjost gostinskega lokala samo zaradi uporabe toaletnih prostorov, pri čemer je obvezna uporaba obrazne maske.

Ljubljana Covid-19 Slovenija Velike spremembe v epidemioloških slikah regij

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • suineg7878 21:28 15.marec 2021.

    "...suma kaznivega dejanja širjenja in prenosa nalezljivih bolezni..." Da vidim junaka, sodnika, ki ji bo to lahko dokazal. Gre za zastraševanje in nič drugega. Ni variante! Upam, da jim je ostalo vsaj toliko pravne države.

  • TistoPravo 17:18 15.marec 2021.

    Samo to vam povem, še hujše bo. Dober kot duša, a žleht kot hudič!

  • TistoPravo 17:15 15.marec 2021.

    Pravilno. Samo še nas vasi, pa prevert ker kmet razliva gnojevkomv vaške kanale in hudournike...in še to poštimat...aia tud to se bo prej mejašu zgodlo, kot v naši lepi deželici