Svet
28122 ogledov

Neverjetni zapleti na Hrvaškem glede turističnih nastanitev

Hrvaška Profimedia
''Lani smo rešili naše hotelirje, tako nam zdaj vračajo…'' opisuje odpoved rezervacije tik pred zdajci hrvaški turist.

Na Hrvaškem beležijo uspešen vrhunec turistične sezone. Po včeraj objavljenih podatkih Hrvaškega ministrstva za turizem in šport se tam trenutno nahaja 1,055 milijona turistov. V več priljubljenih turističnih krajih je skoraj nemogoče najti proste nastanitve, kar so začeli s pridom izkoriščati tudi ponudniki. Kot poroča hrvaški portal Index.hr, v več primerih prihaja do odpovedi rezervacij, kjer turisti ostanejo pred vrati in brez možnosti nočitve zaradi odločitve najemodajalcev, da bodo sobe ponudili po višji ceni nekomu drugemu.

Na začetku leta so namreč zaradi nepredvidljivosti znižali cene prenočitev, ob zdajšnjem ugodnem poteku sezone pa so se nekateri najemniki odločili, da v zadnjem hipu odpovejo rezervacije za goste, saj lahko v tem času dobijo veliko več denarja za nočitve, ki so bile rezervirane pred nekaj meseci, ponekod pa že tudi plačana akontacija.

Turisti na družbenih omrežjih poročajo o svojih zgodbah. Navajajo, da so jim ponudniki storitev v zadnjem trenutku odpovedali možnost prenočitve, ''ker so imeli v družini smrt'' ali ''pa je bila njihova nastanitev kontaminirana'', da je ''v njej oseba s covid-19'', nekateri pa niti niso ponudili razlage.

Plaža na Hvaru covid-19 Svet Hrvati kljub poskoku okužb ostajajo optimistični

Med oškodovanimi so ne zgolj tuji, temveč tudi hrvaški turisti. Eden izmed njih je za hrvaške medije povedal, da je za odpoved izvedel dva dni prej: "Plačal sem tudi vozovnico za Jadrolinijo. Otok je poln, ni prostora. Poklicala me je prijateljica, ki ima hotel na Hvaru in se trudi poiskati prenočišče zame, a je res vse polno. To je nezaslišano. Lani smo rešili naše hotelirje, tako nam zdaj vračajo ... Ampak naj bomo jasni, to je manjšina. Večina jih je dobrih , kakovostno in trdo delajo za svoje goste.''

Od začetka leta so na Hrvaškem zabeležili 7,4 milijona prihodov in 44,5 milijona nočitev turistov, kar je 58 odstotkov prihodov in 68 odstotkov nočitev, zabeleženih v enakem obdobju leta 2019.

Hrvaška obala "Sijajno" Svet Na Hrvaškem navdušeni, sezono rešili tudi ob pomoči Slovencev

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • 154bb981b46dec9676b53ddcf41cbd570c99c952 08:59 13.avgust 2021.

    Južni kot južni, tako pač je. Vzami lai pojdi drugam.

  • Rita_Rossignol 09:41 10.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • sandi76 09:11 10.avgust 2021.

    Ne gre za zaplete, gre za preprosto nategovanje ljudi !