Svet
64 ogledov

Priznal umor, grozi mu do 50 let zapora

Hrvaška policija Pixell
Devetnajstletni Tin Šunjerga je stopil pred sodnika. Dejanje je priznal.

Osumljencu so dodelili odvetnika po službeni dolžnosti. Na zaslišanju je po besedah odvetnika, ki ga zastopa, na neki način priznal krivdo. "Priznal je, kaj je naredil. Imel je motiv. To so sedaj podrobnosti obrambe. Meni deluje kot običajen fant, njegovi motivi in razlogi pa … težko je to razumeti," je za Dnevnik.hr dejal odvetnik Baica.

V okolici sodišča se je v času, ko so privedli tja osumljenca, zadrževalo neobičajno veliko ljudi. Med njimi je bilo veliko mladih, poroča ŠibenikIN. Dve dekleti, ki sta s pripravljenim mobilnim telefonom za snemanje čakali na prihod, sta za omenjeni portal dejali, da sta ga hoteli še zadnjič videti. Ena od njiju je povedala, da je bil osumljeni v redu človek. "V puberteti pa je nekaj šlo po zlu, verjetno slaba družba in droga. Pred nekaj meseci je bilo videti, da se je spravil v redu. Sedaj pa se je zgodilo to. Ne morem verjeti," je dejala. 

Da je imel mladenič težave z drogo od začetka srednje šole, je potrdil tudi družinski prijatelj, ki ni želel biti imenovan. Starša sta ga želela poslati na zdravljenje, zato je oče vzel dopust, Tin pa v tem času ni obiskoval pouka. V soboto naj bi verjetno prišlo do spora, ker mu starša nista dovolila na prijateljevo zabavo. 

Pištolo, s katero je ustrelil starša, je ukradel iz hišnega trezorja. Pri umoru mame naj bi bil poleg eden od prijateljev, ki dejanja ni prijavil policiji, zaradi česar ga ta sedaj obravnava, tako kot še dva mlajša moška. Eden od njih naj bi storilcu po priznanju odvrnil: "Vidimo se čez deset let, ko prideš iz zapora"

Grozi mu kazen v višini najmanj 5 in največ 40 let zapora za umor. Ker pa je moril dvakrat, obstaja možnost, da mu dosodijo kazen 50 let zapora.

Komentarjev 4
  • Božidar Dinič 19:31 28.marec 2017.

    kake veze ima zdaj norišnica z tem primerom elektro šoki so še vedno aktualni prosim vas ne bodite ne humani

  • mph 17:48 28.marec 2017.

    Upajmo, da dobi 50. Vsaj toliko časa bo zunanji svet varen pred njim.

  • kapibara 16:43 28.marec 2017.

    Žal : DO..