Svet
39 ogledov

Priznali drugi čudež Janeza Pavla II.

papež janez pavel drugi, pavel ii. Žurnal24 main
Vatikanska kongregacija za zadeve svetnikov je danes priznala drugi čudež Janeza Pavla II.

Očitno se bodo uresničili napisi na transparentih in vzkliki množice, ki se je po smrti papeža Janeza Pavla II. od njega prišla poslovit v Vatikan. Vzklikali so: Santo subito, santo subito! *

Pristojna kongregacija mu je priznala še en čudež – ta bo po navedbah vatikanskih virov "navdušil svet"– da ga razglasijo za svetnika, je potreben le še podpis papeža Frančiška. Razglasitev naj bi se zgodila do konca leta, najverjetneje na slovesnosti, ki bo decembra.

Zdravil po svoji smrti

Dolga pot do svetništva zahteva dva "potrjena" čudeža, pri čemer je prvi potreben za beatifikacijo. Pri Janezu Pavlu II. se je to zgodilo pol leta po njegovi smrti leta 2005.

Čudež je bil ozdravitev francoske nune Marie Simon-Pierre, ki je prebolela Parkinsonovo bolezen, ko je molila za pokojnega Janeza Pavla II. Za njeno ozdravitev ni bilo medicinske razlage.

Drugi čudež naj bi se zgodil 1. maja 2011, ko je bil Janez Pavel II. na trgu svetega Petra razglašen za blaženega, pri čemer naj bi ozdravela ženska iz Kostarike. Za potrditev čudeža mora biti ozdravitev takojšnja, trajna in brez znanstvene razlage.

*prev: Takoj svetnik, takoj svetnik!

Komentarjev 3
  • Oxxo 19:02 03.julij 2013.

    Jaz upanje po blaženosti? ha ha ha Se hecas? ha ha ha Cerkeven miške že dajejo minuse... ITAK... od mladih nog vcepljeno negiranje in zatiskanje oči! Koliko ljudi so "blažene" rimokatoliške roke pospravile? Janez je bil dokaj fejst ...prikaži večt možak - a še vedno preveč starokopiten in v svojem času, kjer je nekoč obtičal in se od tam ni premaknil za 1 mm.

  • mph 21:55 02.julij 2013.

    Če si potihem upal, da boš zaradi čudeža tudi sam proglašen za blaženega, se to ne bo zgodilo. :-))Največji čudež vseh časov in prostorov pa bi bil, če bi nenadoma človeška neumnost izginila. :-)

  • Oxxo 17:40 02.julij 2013.

    Čudež in to PRAVI čudež bo takrat, ko bo RKC začela plačevati davke na svojo skozi stoletja od naroda naropano bogatijo. Ampak ker čudežev ni - tudi tega ne bomo dočakali.