Svet
4253 ogledov

Prestala operacijo: Novinarka pred kamerami razkrila svojo bolezen

Christiane Amanpour
Poudarila je, da to počne zaradi transparentnosti in pomena postavljanja zgodnje diagnoze.

Poznana novinarka ameriške televizijske mreže CNN Christiane Amanpour je v ponedeljek sporočila, da so ji diagnosticirali raka na jajčnikih. 

"Bila sem uspešno operirana, zdaj sem na nekajmesečni kemoterapiji," je povedala Amanpour na začetku svojega dnevnega televizijskega programa. 

63-letna Amanpour je ena najbolj znanih novinark na svetu, deloma tudi zaradi neustrašnega poročanja o mednarodnih konfliktih. Zaradi diagnoze je v zadnjih štirih tednih gledalci niso videli na TV programu.

Sedaj se je oglasila v živo in gledalcem razkrila svojo diagnozo. Poudarila je, da je rak na jajčnikih zelo pogost in prizadene "milijone žensk po vsem svetu". 

Dodala je, da je srečna, da ima v Veliki Britaniji, kjer živi kot britansko-iranska državljanka, zdravstveno zavarovanje in odlične zdravnike. Potem ko je govorila o operaciji in kemoterapiji, je poudarila, da to poudarja zaradi pomena zgodnje diagnoze. Ženske je pozvala, da se poučijo o tej bolezni, imajo redne ginekološke preglede ter naj poslušajo svoje telo. 

Zahvalila se je tudi svojim sodelavcem ter Bianni Golodryga, ki jo je v preteklih tednih nadomestila v programu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kapibara 07:59 21.junij 2021.

    A se ona tudi pripravlja na volitve za v EU parlament, in je svoje bolezni na oltar postavla..