Svet
8 ogledov

Prodal otroke nosečih deklic

(Slika je simbolna) (Foto: AFP) Žurnal24 main
Policija v Nigeriji je aretirala zdravnika, sumijo namreč, da je z njim zanosilo več deklic, po porodu pa je novorojenčke moški prodal.

Policija je sporočila, da so na kliniki, kjer je bil zdravnik tudi zaposlen, našli pet nosečih deklet, starih med 12 in 17 let. Aretirani je že priznal, da je imel spolne odnose s številnimi mladoletnimi dekleti, njihove otroke pa je takoj po rojstvu prodal. Priznal je še, da je imel iste načrte tudi z najdenimi dekleti.

Trgovina z otroki je v Nigeriji zelo razširjena. Mladoletne prodajajo za delo, kot spolne sužnje, s prav najmlajšimi pa zaslužijo s posvojitvami.

Že leta 2008 je policija vdrla v kliniko, ki so jo kasneje označili za "farmo dojenčkov". Vse tam rojene otroke so namreč takoj po rojstvu prodali. Takrat je policija s klinike rešila sedem nosečih mladoletnih deklet, ki so bile ugrabljene ter na kliniki v ujetništvu.

Obe kliniki ter še najmanj dve drugi so v zadnjih dveh letih našli v mestu Enugu in v okolici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.