Svet
5 ogledov

Prodi nenapovedano v Afganistanu

prodi_romano_bobo_23122007_ Žurnal24 main
Italijanski premier Romano Prodi je nenapovedano obiskal Afganistan, dan po tem, ko se je tam mudil francoski predsednik Nicolas Sarkozy.

Italijanski premier Romano Prodi je nenapovedano obiskal Afganistan, kjer se je že srečal z afganistanskim predsednikom Hamidom Karzajem in poveljnikom mednarodnih sil pod poveljstvom Nata (Isaf), ameriškim generalom Danom McNeillom. Popoldne bo odpotoval še v Herat na zahodu Afganistana, kjer bo obiskal italijanske vojake.

Italija je v Afganistanu doslej izgubila deset vojakov, med njimi obveščevalnega agenta, ki so ga septembra ugrabili uporniki, nato pa je bil med reševalno akcijo italijanskih in britanskih posebnih enot smrtno ranjen. Po dogodku so nekateri komunisti v Prodijevi vladi pozvali k umiku italijanskih vojakov iz Afganistana.

V bližini Herata so nameščeni tudi pripadniki slovenskega kontingenta, in sicer skupaj s pripadniki italijanskih in španskih sil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.