Svet
101 ogledov

Profesionalni dirkač - morilec

Nesreča Marina Čolaka
1/24
Žurnal24 main
Hrvaška policija je potrdila, da je včerajšnjo odmevno nesrečo, v kateri je zgorela 20-letna manekenka, povzročil voznik ferrarija, sicer profesionalni dirkač Marin Čolak.

Proti 26-letnemu Marinu Čolaku je policija na tožilstvo že podala kazensko ovadbo. Preiskovalci so namreč ugotovili, da je Čolak med vožnjo po avtocesti proti Reki, malo naprej od razcepa Bosiljevo, s svojim ferrarijem modena 360 pri visoki hitrosti neprevidno zapeljal z levega na desni vozni pas. Pri tem je trčil ob nissana 350Z, v katerem je sicer sedel Čolakov 33-letni znanec. Ferrarija je po trku dvignilo v zrak, nato pa je po 70 metrih treščil v odbojno ograjo ter od tam na travnik ob avtocesti.

Fotografije nesreče si oglejte v GALERIJI. V zavihku VIDEO pa si oglejte posnetek Čolakovega divjanja s ferrarijem po zagrebških ulicah.

Vozilo se je še večkrat prevrnilo, ob tem pa je Čolaka, ki ni bil privezan, vrglo iz vozila.

Avtomobil se je med prevračanjem vnel, v njem pa je zgorela 20-letna Ivana Obad, ki je bila privezana in se ji ni uspelo rešiti iz vozila.

Čolak, sicer voznik v prvenstvu WTCC turing avtomobilov, je utrpel več zlomov, a ni v smrtni nevarnosti, piše Večernji list.

Ironično mu je življenje rešilo dejstvo, da ni bil pripasan. Od avtomobila je dobesedno ostala cela samo registrska tablica ZG MARIN. Deli avtomobila so bili raztrošeni daleč naokrog.

Nissanu se je uspelo ustaviti brez poškodb, vidne pa so posledice trka.

Požvižgali na varnost in predpise
Očividci so povedali, da sta oba avtomobila proti Reki drvela kot po prazni pisti, pri tem pa sta vozila slalom med avtomobili.

Študentka Ivana Obad je bila lani proglašena za najlepšo Dubrovčanko po izboru lokalnega časnika Dubrovački vjesnik.

V njen spomin so na Facebooku ustanovili skupino R.I.P. Ivana Obad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.