Svet
9393 ogledov

Profesorici: "Takšni, kot ste vi, so na pokopališču"

Prazna učilnica Shutterstock
54-letni moški grozil profesorici svoje hčerke.

Tožilstvo v sosednjem Varaždinu je vložilo obtožnico zoper 54-letnega moškega, ki je verbalno grozil profesorici srednje šole. V pisarni ravnatelja je, jezen, ker njegova hčerka ni opravila popravnega izpita iz matematike, profesorici rekel, da so "takšni, ki delajo kot ona, zakopani na pokopališču".

Pri tem je - tako obtožnica - namigoval na profesorja te šole, ki ga je leta 2001 ubil dijak. Da bi grožnjo še podkrepil, je moški pri svojih besedah s kretnjami pokazal na dvorišče, na katerem je prišlo do uboja.

Primer na sodišču je že končan, v tem trenutku sicer še nepravnomočna obsodba razočaranemu očetu nalaga pogojno kazen sedem mesecev zapora s preizkusno dobo enega leta, poroča Večernji list.

Razprava o nasilju v šolah

Na Hrvaškem sicer te dni poteka več javnih debat glede nasilja v šoli, ki ga je sprožil napad učitelja Franja Dragičevića na srednji tehnični šoli v Čakovcu. Med poukom sta ga izzivala dijaka, ki se ju je nato fizično lotil.

Dijaka trdita, da ju je večkrat z roko udaril po glavi in brcnil v spodnji del telesa, medtem ko učitelj trdi, da ju je le odrinil, potem ko je dijake vrazredu večkrat skušal umiriti, je poročala STA.

Inšpekcija ministrstva za znanost in izobraževanje še preiskuje okoliščine dogodka. Ravnatelj šole je profesorju, ki v 37 letih dela ni imel podobnih incidentov, izrekel opomin pred odpovedjo službe.

Profesor je sicer - tako kot nekateri drugi njegovi kolegi - težave, ki so jih imeli z dijaki tehnične šole, večkrat prijavil strokovnim službam, ki naj bi tudi ukrepale, kolikor so lahko.

Kot poroča STA, se na Hrvaškem strinjajo, da je šlo za neprimeren odziv profesorja na neprimerno obnašanje dijakov, ki so ovirali pouk, metali kredo v profesorja in pljuvali na mizo, a kljub temu je javnost razdeljena.

Na družbenih omrežjih so se po dogodku v Čakovcu pojavile številne objave profesorjev in učiteljev, ki so navajali svoje izkušnje, ko so bili deležni verbalnih napadov, vulgarnih žalitev, groženj in podobnega neprimernega obnašanja učencev.

Šola Zahteval odgovor šole Svet Oče besen, po tem, ko je videl šolsko nalogo svoje hčerke

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • smuc 13:26 15.december 2018.

    95% ŠOLSKIH ZAKONOV, KI SO JIH UVEDLE LEVO-LIBERALISTIČNE VLADE JE ZELO SLABIH, KER NIKOLI NE UPOŠTEVAJO VZGOJNIH PRIJEMOV IN NIKAKOR NISO V POMOČ UČITELJEM V ŠOLAH!!!!! UČITELJI SE NIKAKOR NE BI SMELI BATI UČENCEV, ZAKONI PA SO TAKŠNI, DA SE ...prikaži več JIH V RESNICI BOJIJO POSEBNO KAKŠNIH OTROK, KATERIH STARŠI SO BOGATI ALI SO NA VISOKIH POLOŽAJIH!!!

  • smuc 13:21 15.december 2018.

    T----E,,,,,L E!

  • kimberly 16:59 12.december 2018.

    Naredil sem dober denar (200 € do 400 € / hr) na spletu iz mojega prenosnika. Prejšnji mesec sem dobil ček skoraj 30k, to spletno delo je preprosto in enostavno, ni treba iti v pisarno, svoje spletno delo na domu. ...prikaži več Na tej točki je ta delovna priložnost za vas.Če ste zainteresirani.zamočite, da ga posnamete na spremljajoči strani .... Preprosto pojdite na spodnjo strann inn začnite svoje delo .... ...... >>>>>>> www.Internet43.Com