Svet
15 ogledov

Prometni kaos v Evropi

Na severu Anglije je zaradi sneženja nastal pravi prometni kaos.
1/6
Žurnal24 main
Sneg je povzročil nemalo težav na južnem predelu Evrope. O prometnem kaosu poročajo iz domala vseh držav, od Španije do Bolgarije.

Avtobus, ki je vozil na relaciji Ilok-Osijek, je zjutraj zdrsnil s ceste v obcestni jarek. Potniki so bili nagnjeni za skoraj 45 stopinj, zato so se mogli vsi prestaviti na levo stran avtobusa, da so ohranili ravnotežje. Uro in pol so čakali na drug avtobus, ki jih je odpeljal do želenega cilja. Do drugega avtobusa so prišli skozi voznikovo razbito okno. Na srečo poškodovanih ni bilo.

Ranjenih 8 potnikov

V drugi nesreči je na cesti med Nemci in Podgrađe s ceste v jarek zletel še en avtobus. Ranjenih je bilo osem potnikov, ki pa niso utrpeli hujših posledic. Kot poroča hrvaški Dnevnik, ima eden od potnikov zlomljenih nekaj reber, ostali pa so jo najverjetneje odnesli z manjšimi poškodbami. Kot razlog za nezgodo navajajo velike količine snega.

Madžarski prometni kaos - trčilo 41 vozil, nato še 47 vozil

Zaradi močnega sneženja in vetra sta bili zaprti avtocesti M1 v smeri proti Dunaju in v smeri Zagreba, številni vozniki pa so zaradi zastojev brez hrane in pijače noč preživeli ujeti na cesti.

Na avtocesti pri kraju Nagykanizsa je trčilo 41 vozil, le nekaj ur kasneje pa je na isti cesti slabih 80 kilometrov od Budimpešte trčilo še 47 vozil, pri čemer je ena oseba izgubila življenje, 40 pa jih je bilo ranjenih.

200 kilometrov pred Budimpešto so včeraj obtičali trije italijanski avtobusi, ki so danes zjutraj nadaljevali pot. Od sveta je odrezanih tudi dobrih 30 tisoč prebivalcev mesta Papa.

Močan veter je v okrožjih Szabolcs in Hajdu podiral drevesa, zaradi česar je 47 tisoč ljudi ostalo brez elektrike.

Prehoda Pince in Dolga vas za vstop na Madžarsko sta zaprta. Zaradi praznika na Madžarskem sicer do 22. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila.

Smrt v Bolgariji, veter na Slovaškem in sneg na Poljskem

V Bolgariji je umrla 34-letna ženska, na katero se je zaradi močnega sunka vetra zrušil gradbeni oder. V mestu Gabrovo je veter poškodoval streho bolnišnice, zaradi česar so morali številne bolnike evakuirati, zaprte so tudi šole.

Močan veter pa odkriva strehe in podira drevesa tudi na Slovaškem, kjer so nekatere ceste povsem neprevozne. Podobno je na jugu Poljske, kjer promet povzročajo predvsem velike količine snega in poledenele ceste. Na avtocesti A4 je zdrsnil avtobus s 55 izraelskimi turisti, pri čemer pa ni bil nihče poškodovan.

Sneg tudi v Španiji

Tri poškodovane so našteli tudi v Avstriji. Dopoldne je na avtocesti A14 prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženih 16 vozil. Avtocesta je do nadaljnjega zaprta. Sneženje je presenetilo tudi prebivalce španskega otoka Majorca, kjer so namerili osem stopinj Celzija.

Poplavljeno Kosovo

Na severu Kosova je zaradi obilnega dvodnevnega deževja več deset hiš v občinah Zvečan in Leposavić zalila voda. Vas Kutnje je ostala odrezana od sveta, krajani vasi Doljane, Korilje in Banjska pa poročajo o veliki gmotni škodi. V vasi Banjska je poplavilo tudi osnovno šolo, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.