Svet
13 ogledov

Prosijo za tujo pomoč

Pogrebov ubitih protestnikov se je pretekli konec tedna udeležilo na tisoče žalu Žurnal24 main
Vojska na severu Sirije se pripravlja na novo posredovanje, potem ko je sporočila, da je bilo v spopadih z "oboroženimi tolpami" ubitih 120 policistov.

Prebivalci mesta Džisr al Šugur na severu Sirije pričakujejo novo vojaško posredovanje, potem ko je vlada včeraj sporočila, da je bilo v spopadih med varnostnimi silami in "oboroženimi tolpami" ubitih najmanj 120 policistov. Da bi zagotovila kontrolo, bo ukrepala "s silo", je napovedala.

Sirski aktivisti poudarjajo, da ni jasno, kje se je nasilje začelo in da so zanj morda odgovorni vojaški uporniki, prebivalci mesta pa na Facebooku objavljajo sporočila, v katerih pišejo, da se bojijo vojaškega posredovanja in prosijo tujino za pomoč. Aktivisti vztrajajo, da je njihova vstaja proti režimu Bašarja al Asada miroljubna, in obsojajo nasilje oblasti.

Da se nekaj pripravlja, je očitno tudi iz dejstva, da so v ponedeljek prekinili vse komunikacijske povezave z mestom in je nemogoče preveriti, kaj se tam resnično dogaja. Sirska državna televizija je poročala, da je več sto oboroženih moških zavzelo Džisr al Šugur, ki leži okoli 20 kilometrov od turške meje, in da je bilo pri tem ubitih 120 pripadnikov varnostnih sil in policistov. Tujim novinarjem Sirija ne dovoljuje poročanja o dogodkih v državi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.