Svet
14 ogledov

Prosila za pomoč, moža aretirali

Obama se na primer še ni odzval. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ženska, ki je napisala pismo ameriškemu predsedniku Baracku Obami v zvezi z imigracijskim problemom svojega moža, ni pričakovala, da bodo slednjega aretirali.

Caroline Jamieson je pismo naslovila na ameriškega predsednika, toda prispelo je v urad za ilegalne imigracije. Na vratih Jamiesonove so se kmalu prikazali agenti FBI, ki so njenega moža, priseljenca iz Kameruna, odpeljali v zapor.

Herve Fonkou Takoulo bi najverjetneje v zaporu ostal dlje časa, če primera ne bi začel preiskovati  časopis The New York Times, ki razkriva, da je moški v ZDA prišel po zakoniti poti. Takoulo naj bi zaprosil za politični azil, ki pa so mu ga zavrnili in mu ukazali, da zapusti ZDA. Leta 2005 se je poročil s Caroline Jamieson, na podlagi česa je dobil zeleno karto in stalno prebivališče.

Kljub temu ostaja zahteva za izgon iz države veljavna, Jamiesonova pa je v dobri nameri, da bi ameriški predsednik enkrat za vselej rešil primer njenega moža, sprožila njegovo aretacijo. Kako se je na primeri odzval Barack Obama, še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.