Svet
17 ogledov

"Prošnja za pomoč ni stigma"

Denar, evro, evri Shutterstock
Prošnja za finančno pomoč iz evropskih reševalnih skladov ne bi smela biti stigma in ne bi je smeli demonizirati, je dejal ciprski finančni minister Vasos Shiarly.

Ciprski minister je v odgovoru na vprašanje o Sloveniji najprej poudaril, da ni njegova vloga, da komentira finančne potrebe drugih držav v območju evra, a dodal, da želi ob tem podati splošen komentar.

"Prošnje za pomoč ne bi smeli demonizirati," je poudaril Shiarly. "Prošnja za pomoč ne bi smela pomeniti stigme. S tem ni nič narobe," je še izpostavil v odzivu na po njegovih besedah splošno sprejeto dejstvo, da je prošnja za pomoč nekaj slabega.

V evropska reševalna sklada, začasni in stalni mehanizem za zagotavljanje finančne stabilnosti, EFSF in ESM, namreč po njegovih besedah prispevajo vse članice območja evra, da bi iz njiju dobile pomoč, če bi jo potrebovale.

Ob tem je minister v pogovoru z bruseljskimi novinarji v Nikoziji še pripomnil, da verjetno ni nikogar v sobi, ki ni še nikoli v življenju zaprosil za posojilo, iz takšnih ali drugačnih razlogov, pa zagotovo nihče ne misli, da je to kaj slabega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.