Svet
18114 ogledov

Prostitucija v državnem stanovanju v centru mesta

Prostitucija Profimedia
Tudi na ministrstvu so bili presenečeni, ko so vstopili v stanovanje.

Hrvaški mediji poročajo, da se je državno stanovanje na atraktivni lokaciji v najožjem središču mesta Zagreb uporabljalo za prostitucijo.

Ministrstvo za državno premoženje se je po poročanju hrvaške nacionalne televizije HRT odločilo, da bo naredilo konec neurejenemu stanju pri upravljanju državnih nepremičnin. 

Pri preverjanju stanovanja v tretjem nadstropju na Trgu Bana Jelačiča 1, v katerega so morali vstopiti na silo, je uslužbence po poročanju HRT pričakalo presenečenje. 

V stanovanje vstopili na silo

"Verjetno je šlo za opravljanje prepovedane dejavnosti," je za HRT povedal vodja sektorja za napremičnine Tomislav Volarević. "Očitno je šlo prostitucijo."

V stanovanju so namerč našli seksualne pripomočke, intimno žensko perilo, različno alkoholno pijačo in cigarete.

Prostitucija | Avtor: Profimedia Profimedia

Minister za državno premoženje Goran Marić je dejal, da je odkritje presenetilo tudi njih.

Na ministrstvu ugotavljajo, da je Hrvaška zaradi neurejenih odnosov z uporabniki nepremičnin v lasti države, do sedaj izgubila več kot milijardo kun. 

"Največji problem so neurejene zemljiške knjige, ki ne omogočajo vpogleda v pravo stanje stvari na terenu," je za medije pojasnil Volarević. "Na žalost večina zgradb ni vpisana v zemljiške knjige oz. etažirana skladno z lastništvom."

Minister napoveduje, da bo na področju oddaje državnega premoženja v najem napravil red. "Ćas bo pokazal, kako dobro delam," je za HRT povedal Marić. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • Avatar Leon
  Leon 20:32 11.julij 2019.

  Zakaj se obremenjujete s Hrvati ,preverite kaj se dogaja v stanovanjih slovenskih državnih uslužbencev !

 • matermila 12:39 11.julij 2019.

  V ZG v državnem stanovanju,pri nas pa tudi v državnem zboru.Tam je prodajalcev glasov kolikor hočeš.

 • kapibara 11:16 11.julij 2019.

  Na HR v državnem stanovanju - prostitucija.. Pri nas pa državnik, kasiral nejemnino stanovanja s "prostitucijo"- v naturalijah.. Drugi pa ola gume kupovali z državno bančno kartico, eni pa parfume, katerega žena ni dobila..