Svet
20 ogledov

Prostitutke nove dobe

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Tehnologija je vplivala tudi na prostitutke. Živijo napredno in prav tako kot vsi drugi tudi one uporabljajo socialna omrežja. Ta so dobra tudi za pridobivanje novih strank.

Vsi so na Facebooku, zakaj ne bi tam svojega dela oglaševale tudi prostitutke?

Profesor sociologije Sudhir Venkatesh se je vse leto trudil navezati pristne stike z 290 prostitutkami v New Yorku in preučeval razlike med starejšimi in mlajšimi generacijami prostitutk.

Med ženskami, s katerimi je govoril, jih je kar 61 odstotkov za oglaševanje uporabljalo spletno omrežje za Craigslist.

Internet in mobilna telefonija sta spremenila tudi svet današnjih prostitutk. Svetovljanski moški prostituk ne iščejo več na ulici, ampak raje na spletu. To je prostitutkam omogočilo profesionalnejši pristop k svoji obrti. Tako lahko danes preko socialnih omrežij nadzorujejo svojo podobo, določajo cene in preverjajo svoje stranke.

Ker je takšno delo postalo donosnejše in manj tvegano, je pritegnilo tudi ženske iz srednjega razreda, ki bi rade na hitro zaslužile, ne da bi plačale davek.

V članku z naslovom Kako so tehnične igrače spremenile newyorški seks trg je profesor sociologije med drugim izpostavil tudi, da prostitutke, ki uporabljajo blackberry, veljajo za dobre in čiste. "Za stranke je to (blackberry, op. p.) izraz profesionalnosti in pomeni, da je ženska, ki ponuja ljubezen, brez bolezni in ni odvisnica od drog."

Še vedno pa nekaj ostaja nespremenjeno: mnoge med njimi so zlorabljene in svoje (manjvredno) delo skrivajo pred domačimi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.