Svet
15 ogledov

Prostori HDZ obarvani rdeče

1/4
Žurnal24 main
Številni vhodi v prostore stranke HDZ so bili zjutraj obarvani rdeče. Odgovornost za "napad" prevzela organizacija Delavski boj. Sedeže stranke bo 24 ur na dan varovala policija.
Fotografije posledic barvnih napadov si oglejte TUKAJ.

Potem ko je množica razjarjenih državljanov zapustila zagrebške ulice, so se pogumni posamezniki odločili svojo jezo sproščati s huliganstvom. Neznani storilec je namreč ponoči vhod sedeža stranke HDZ  zalil z rdečo barvo. Zagrebška policija sporoča, da se je incident zgodil okoli druge ure zjutraj, za storilcem pa se je izgubila vsakršna sled.

Podoben napad se je zgodil tudi v Karlovcu, kjer je zamaskirani moški prav tako obarval vhod v prostore HDZ. Tamkajšnji mestni radio poroča, da je moški z dejanjem želel le izraziti nezadovoljstvo s trenutno oblastjo. Kolateralna žrtev porcije rdeče barve napada je bila tudi izložba kluba upokojencev.

"Obarvajte pokvarjeno oblast"
Politična organizacija Delavski boj, ki se zavzema za odpravo kapitalizma, je v odprtem pismu medijem prevzela odgovornost za omenjene napade. Stranko HDZ so označili za "organizacijo, ki je najbolj odgovorna za katastrofalne gospodarske in socialne razmere ter tragični položaj, v katerem so delavci in brezposelni". Gesta je po njihovih navedbah "simbolični prispevek k masi upora, ki pretrese celotno državo."

Predstavniki organizacije vabijo vse, ki so nezadovoljni s stanjem v državi, da "svoj odnos do te kriminalne združbe izrazijo z napadi na prostore. Sredstva naj bodo barve in jajca, v vsakem mestu in vasi," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Glede na podobne akcije preiskovalci predpostavljajo, da gre za organizirane akcije. Zaradi številnih napadov na sedeže stranke HDZ bo njihove prostore 24 ur na dan varovala policija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.