Svet
9 ogledov

Protest žrtev v Rimu

1/6
Žurnal24 main
V Rimu so se včeraj zbrale žrtve pedofilije s strani katoliških duhovnikov. Sprejema v Vatikanu niso zahtevali.

Na protestnem shodu v Rimu so se zbrale žrtve pedofilskih duhovnikov iz 13 držav. Osnovni namen shoda je bil delitev izkušenj z drugimi žrtvami, poleg tega pa tudi predstavitev prošnje združenim narodom, da pedofilijo znotraj katoliških zidov razglasijo za zločin zoper človeštvo. Bernie McDaid in Gary Bergeron, ustanovitelja spletne strani www.survuvorsvoice.org, ki povezuje žrtve, sta povedala, da zbirajo podpise peticije, ki jo bodo naslovili na Organizacijo združenih narodov.

Protestnike je pozdravil tudi papežev tiskovni predstavnik Federico Lombardi, vendar so ga zbrani izžvižgali, tako da jih ni uspel nagovoriti. Agencija Associated Press je pri tem poročala, da protestnikom ni bilo dovoljeno stopiti na vatikanska tla, kjer so se želeli sprehoditi po trgu svetega Petra. Lombardi je medtem za France Press povedal, da tega niti niso zahtevali.

Včerajšnji protestni shod je bil prvi od številnih akcij, ki jih združenje napoveduje v prihodnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.