Svet
6 ogledov

Protesti po uboju temnopoltega najstnika

Ferguson protesti Profimedias
V ameriškem mestu Ferguson, kjer so po policijskem uboju temnopoltega najstnika izbruhnili protesti, so uvedli izredne razmere in policijsko uro.

18-letnega temnopoltega najstnika Michaela Browna je prejšnji teden ustrelil belopolti policist. Obdukcija, ki so jo naročili starši ubitega fanta, je pokazala, da ga je policist ustrelil kar šestkrat, in sicer dvakrat v glavo in štirikrat v predel desnega ramena. Po besedah prič dogodka se je Brown, ki naj bi po podatkih policije pred streljanjem oropal trgovino, z dvignjenimi rokami želel policiji predati sam.

Potem ko so po uboju mladeniča v mestu Ferguson potekali mirni protesti, so se po objavi rezultatov obdukcije slednji razplamteli do te mere, da so razglasili izredne razmere, guverner je na teren vpoklical pripadnike nacionalne garde Missourija. Protestniki so metali molotovke, policija pa je odgovarjala s solzilcem, sporoča CNN. V nemirih je bil en protestnik ranjen iz strelnega orožja.

V preiskavo uboja temnopoltega najstnika se je vmešalo tudi zvezno pravosodno ministrstvo; minister Eric Holder je ukazal še eno obdukcijo ubitega Browna.

Komentarjev 1
  • mph 16:50 18.avgust 2014.

    Malo si raje poglejte na youtubeu kakšen video o tem "najstniku". Šlo je namreč za čez 190 visoko gorilo, 120kg kar pomnim, ki je redno nadlegoval okolišnje trgovce. Seveda, samo za to nima policija pooblastila počit nekoga (bi pa podprl, ...prikaži več da takšne pošteno prebutajo, da bodo drugič dvojno premislili, preden se vrnejo v zapor), ampak v tem primeru je čisto možno, glede na znano, da je gorila krenila proti policaju in se je ta ustrašil zverine. Vsekakor pa bi ga lahko probal verjetno policist ustavit s šokerjem, če je tega imel pri sebi, lahko bi streljal neletalno.