Svet
7 ogledov

Protesti za večje pravice delavcev

prvi maj bolgarija
1/24
EPA
V več državah v Aziji so danes potekali množični protesti, na katerih so prebivalci zahtevali višje plače in izboljšanje delovnih pogojev.

V filipinski prestolnici Manila se je na ulicah zbralo najmanj osem tisoč protestnikov, ki so zahtevali zvišanje minimalne plače v državi. Filipinski predsednik Benigno Aquino je zahteve protestnikov zavrnil, saj naj bi dvig plač povečal inflacijo, sprožil odpuščanje delavcev in odvrnil tuje investitorje.

Okoli šest tisoč protestnikov se je zbralo tudi v kamboški prestolnici Phnom Penh, zahtevali pa so zvišanje plač za učinkovitejši boj proti revščini. Člani sindikatov so kamboškemu parlamentu nato predali peticijo, v kateri zahtevajo boljše delovne pogoje in uvedbo delovnega sodišča, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V malezijski prestolnici Kuala Lumpur se je zbralo kakih 500 protestnikov, ki so prav tako zahtevali zvišanje minimalne plače. Višje plače je zahtevalo tudi okoli 500 protestnikov, ki so se zbrali na ulicah Dilija v Vzhodnem Timorju.

Posredovati je morala tudi policija, saj naj bi jih protestniki začeli obmetavati s kamenjem. Izstrelili so več opozorilnih strelov, ob tem so aretirali 84 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.