Svet
8 ogledov

Protestnika napadel Trumpov podpornik, nato pa še policija

shod Žurnal24 main
Po družabnih omrežjih je zakrožilo več video posnetkov z enega od shodov, ki jih je imel v minulem tednu Donald Trump. Na njem je jasno vidno, kako temnopoltega protestnika najprej v glavo udari Trumpov podpornik, nato se nanj spravi še policija.

Temnopolti protestnik, ki je moral zaradi glasnega nasprotovanja Trumpovim idejam shod zapustiti v spremstvu policije, je zbranim, ki so ga izžvižgali, pokazal sredinec. To je tako razburilo enega od Trumpovih podpornikov, da ga je s komolcem udaril v obraz.

Naenkrat se nanj spravijo še policist, ga podrejo na tla in vklenejo.

 

"Udarec je prišel iznenada," je za Washington Post povedal Rakeem Jones, ko so ga izpustili iz pripora, in dodal: "Še preden sem se dobro zavedel, kaj se dogaja, sem že bil na tleh in policisti nad mano."

Jones je besen predvsem na policiste, ki so namesto napadalca vklenili njega: "To se dogaja na vseh shodih, pa incidenti ne pridejo v javnost. Oko me še vedno boli. Šokiran sem zaradi dogodka. Bil sem pravzaprav v policijski zaščiti, pa so vseeno dovolili, da me je moški udaril."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 17:46 11.marec 2016.

    Ne moreš biti na shodu rdečih , no lahko si , samo ne moreš protestirati , ker je to njihov shod - sestanek- miting v zaprtem prostoru. Ko je začel vpiti je začel tudi kršiti zakon in ko je izval ...prikaži večl tiste , ki so plačali dvorano , jih je fasal , policija je pa ukrepala zaradi zagotovitve miru na mitingu ! Kar je iskal to je dobil ! Če bi bil pa shod na prostem , bi lahko z druge strani ulice - npr. LJ sodišče , vpil kar bi hotel, na SS bagro pred sodiščem !