Svet
3 ogledov

Protestnike v Egiptu mlatijo kot živali

Protesti na Tahrirju
1/4
Reuters
Razmere na glavnem trgu v Kairu Tahrir spominjajo na dogajanje v začetku leta. Nasilje se tretji dan protestov še stopnjuje.

Spopadi policije in vojske na eni strani ter protestnikov na drugi strani so vse bolj nasilni. Iz zgornjega posnetka je videti, da vladne sile neoborožene civiliste brez milosti in premisleka pretepajo.

V treh dneh je umrlo že deset ljudi, več kot 440 je bilo ranjenih. Po besedah premierja Kamala al Ganzurija je bilo ranjenih tudi 30 varnostnikov pred parlamentom.  Nasilje je pripisal mladostnikom med protestniki. Dejstvo pa je, da je protestnike na ulice pognala vloga vojske pri obljubljeni egiptovski tranziciji z vojaške na civilno oblast. 

Da ne gre le za odzivanje na razgrajače dokazujejo še posnetki dogajanja na trgu Tahrir – iz enega je razvidno, da so vojaki streljali v bežeče protestnike.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:38 19.december 2011.

    Ne mlatijo protestnike ampak radikalne do sedaj izobčene muslimanske stranke September . Bolj jih bodo mlatili več demokracije bo v Egiptu, ne se preveč sekirat, a bi radi da zaprejo SUEZ.