Svet
24 ogledov

Protestnikom v oči brizgali solzivec

Ameriški policisti in politiki so se očitno odločili, da bodo z vsemi močmi skušali ustaviti protestnike "Occupy", ki se borijo proti kapitalizmu in neenakosti, pa četudi ti protestirajo mirno. Policisti so namreč slednjim solzivec direktno brizgali v oči.

Potem ko so oblasti več ameriških mest razgnale protestnike iz osrednjih trgov, so v petek na vrsto prišli študentje, ki so protestirali pred kalifornijsko univerzo v Daviesu.

Kot lahko vidite na videoposnetku, so mirne študente obkrožili policisti in vanje usmerili solzivce in sicer direktno v oči.

Policija je nato aretirala deset protestnikov, ki se niso želeli premakniti, množica pa je ob tem vzklikala: "Sram naj vas bodi!" Žrtev solzivca sta bila tudi dva novinarja televizijske postaje CBS 13.

Komentarjev 2
  • allstarr111 08:59 21.november 2011.

    Me zanima kako bi se končalo če bi bilo 50.000 študentov na kupu ? Pomojem policaji nebi tkole nonšalantno špricali s solzilcem ampak bi imeli te doze solzilca zabite v rit in bi hiteli čimprej domov.

  • erikkk 12:10 19.november 2011.

    Ja res nesramno da kaj takega počnejo. S takim načinom lahko človeku poškoduješ oči za vedno. A sploh ti policaji imajo kaj pameti v glavi???S takm načinom si bo vlada samo nakopala še večje izgrede. Ljudje niso igračke ...prikaži več s katerimi lahko delaš kakrkoli.