Svet
7 ogledov

Proti filmu protestira več tisoč muslimanov

protesti
1/3
EPA
Več tisoč protestnikov se je danes zbralo na ulicah največjega pakistanskega mesta Karači in demonstriralo proti spornemu ameriškemu filmu Nedolžnost muslimanov, ki žali islam in muslimane.

Protestniki so med pohodom po največji mestni ulici teptali ameriške zastave in vzklikali protiameriške slogane.

Med slogani, ki so jih vzklikali protestniki, so bili: "Obesite ameriškega režiserja" in "Pripravljeni smo žrtvovati svoja življenja za čast preroka Mohameda".

"Ostro obsojamo ta protiislamski film, ki je zločinsko dejanje," je dejal verski voditelj, ki je nagovoril množico. Obenem je pozval k svetovni prepovedi žaljenja "vseh prerokov in glasnikov."

Po navedbah predstavnika tamkajšnje policije se je protesta udeležilo najmanj 15.000 protestnikov. Policijske sile so sicer že pred protestom zaostrile varnostne ukrepe in namestile paravojaške sile.

Film Nedolžnost muslimanov povzročil veliko jeze

Film Nedolžnost muslimanov je povzročil veliko jeze in ogorčenja po muslimanskem svetu in občasno tudi nasilje med protesti. Iz Pakistana so o najhujšem izbruhu nasilja poročali pred več kot tednom dni, ko je proti filmu po državi naenkrat protestiralo več kot 45.000 ljudi. Med spopadi s policijskimi silami je umrlo najmanj 21 ljudi, 229 pa je bilo ranjenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.