Svet
5 ogledov

Proti Paravinji danes pričala ena od žrtev

Dragan Paravinja med sojenjem v Sokolovcu.
1/6
Ivica Galović / Pixsell
Danes se je v Sokolovem nadaljevalo sojenje Draganu Paravinji. Ugotavljajo, ali je bil med poskusom posilstva leta 2002 prišteven. Tožilstvo je predlagalo 10 let kazni, sodba v petek.

Sodba v primeru poskusa posilstva bo znana v petek, tožilstvo pa je danes predlagalo najvišjo, desetletno zaporno kazen.

Psihiatrinja Zorica Lazarević je ocenila, da je Paravinja intelektualno na ravni zgornjih odstotkov populacije, da je patološki lažnivec, agresivnež in da nima občutka krivde in obžalovanja. Ocenila je še, da je sposoben spremljati sojenje.

Proti Paravinji je pričala ženska, ki ga obtožuje, da jo je leta 2002 poskušal posiliti. Ta del razprave je bil za javnost zaprt, poroča Večernji list.

Preverjajo, če je državljan BiH

Oceno duševnega zdravja Paravinje je zahtevala njegova odvetnica po službeni dolžnosti Milana Borovčanin Bulić. Ta sicer preverja navedbe Paravinje, da ima tudi državljanstvo BiH. To je sodišču povedal včeraj, če se izkaže, da je to res, pa ga ne bodo mogli izročiti Hrvaški.

Po besedah pravosodnega ministra BiH Bariše Čolaka bo preverjanje trajalo nekaj dni.

Eno do deset let

Sodbe v primeru pritožbe Paravinje verjetno ne bo do jeseni. Do pravnomočnosti sodbe ga BiH sicer ne more izročiti Hrvaški, poroča Večernji list.

Za poskus posilstva je Paravinja lahko obsojen na eno do deset let zapora.

Komentarjev 1
  • 1111 20:38 12.julij 2011.

    to je za ubit...kakšno sojenje....