Svet
36 ogledov

Proti temu se bori ameriška mornarica

kopalna sol kampanja Yotube
Ameriška mornarica je objavila video, ki je namenjem predvsem njihovim marincem. Z njim hočejo opozoriti na nevarnosti, ki jih prinaša uživanje kopalne soli kot droge.

S pomočjo nove kampanje skuša ameriška vojska rešiti novonastali problem med njihovimi marinci; vse več jih namreč uživa kopalno sol, ki je zelo nevarna substanca. Povroža halucinacije, čudno obnašanje, nasilje, psihozo, paranojo, samomorilske misli, pospešen srčni utrip in bolečine v prsnem košu. Pojavijo se lahko tudi drugi stranski učinki, ki lahko trajno zaznamujejo telo, če praški niso čisti. Kopalna sol je v ZDA dostopna v številnih trgovinah in drogerijah, dostopna pa je tudi na spletu.

Video prikazuje marinca, ki je po pošti prejel drogo in jo nato posnifal. Sledi bruhanje, halucinacije, napad na dekle, videnje cimra kot demona. Kasneje pade v neazvest in pristane v bolnišnici. V nadaljevanju poročnik George Loeffler, ki dela kot psihiater v vojaškem medicinskem centru v San Diegu, razlaga, kako nevarna je lahko ta droga.

Kopalna sol je ulični naziv za sintetično drogo in nima nikakršne povezave s soljo, ki se uporablja za kopanje in v higienske namene. Uživa se jo z vbrizgavanjem, vdihavanjem skozi nos in s kajenjem. Po učinkih je primerljiva z metamfetamini, pogosto pa vsebujejo tudi mefedron in metilenedioksi pirovaleron, znan tudi kot MDPV.

Komentarjev 2
  • majklkolar 22:37 08.januar 2013.

    Watch the whole video? Ain't nobody got time fo' dat!Ne zatiskajmo si oči, niso marinci edini, ki uporabljajo takšne substance, in niti "kopalna sol" ni edina takšna substanca...

  • dragec 11:49 06.januar 2013.

    Ti ameri so res fuknjeni!!!