Svet
426 ogledov

Protislovenski plakat v Avstriji

Plakat, Kekec, Avstrija FB
Provokativen in sovražen plakat proti Slovencem, ki delajo v Avstriji.

Mariborčani v Lipnici in Gradcu so opazili plakate, ki opozarjajo na nevarnost Slovencev, ki delajo v sosednji Avstriji, poroča portal Lokalec.si. Na plakat  je podoba Kekca, ki ga je igral Velemir Gjurin. Kekec ima na levi rami slovenski državni grb, na plakatu pa piše:

"Videti je prijazen, vendar je gospodarski migrant in bo:
– uničil našo kulturo
– izkoristil naš socialni sistem
– odvzel naše službe
– nadlegoval naše ženske
Obranimo se jih!!!

Na Večeru so fotografijo posredovali avstrijskemu veleposlaništvu, kjer so jim odgovorili."V povezavi s posredovano fotografijo plakata, ki ga je, kot navajate, bralec Večera opazil na avstrijskem Štajerskem, sporočamo, da smo zelo presenečeni in da tovrstne akcije najodločneje obsojamo. Veleposlaništvo je na podlagi vašega sporočila nemudoma obvestilo pristojne organe v Avstriji. Zadeva toliko bolj preseneča, ker je prav minuli petek v Gradcu potekalo tretje zasedanje skupnega odbora Slovenija-Štajerska. Tam je bilo še enkrat poudarjeno izvrstno čezmejno sodelovanje. Plakat tako nima popolnoma nič opraviti z realnostjo."

Kdo je avtor plakata, ni znano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 36
  • Ludvik Miholic 17:17 08.december 2016.

    nikoli nebom slovenec prisilili so nas prekmurce da zavas delamo parasiti prasci slovenski se nam hoceze odvzeti nas prekmurski priznani knizevni jezik ste pravi zlocinci kateri ste naredili iz Prekmurja drugo kosovo

  • korisnik_19598 16:10 08.december 2016.

    Avstrjici zelo dobro poznajo Kekca in poznam Avstrjica kateri ima gradbeno podjetje in namreč isključno zaposljuje Slovence ker pravi, da smo pridni delavci! Pravi mi pa tudi, da ima probleme s strankami, namreč mnogo Avstrjicem ni všeč, da jim hišo ...prikaži več zidajo južnjaki, namreč za njih smo mi umazani, in prav za take stranke more najeti Avstrijske delavce!

  • korisnik_19598 16:05 08.december 2016.

    Oja imajo čas it v Gratz in druga mesta in lepiti več tisoč plakatov samo zato ker širijo propagando!? Imamo internet dandanes za to!