Svet
20 ogledov

Prsne vsadke polnili s strupenim silikonom

prsni vsadki Žurnal24 main
Francosko podjetje je namesto medicinskega silikona za povečanje prsi uporabljalo industrijski silikon. Dve ženski sta že umrli.

Več kot trideset tisoč Francozinj, ki so se v zadnjih desetih letih povečale prsi je prestrašenih. V javnost je namreč prišla novica, da se njihovi prsni vsadki napolnjeni z industrijskim silikonom, piše The Guardian.

Francosko podjetje Poly Implantant, ki silikone prodaja tudi v Španiji in veliki Britaniji je vsadke polnilo s cenejšim industrijskim silikonom, ki se nikakor ne sme uporabljati za medicinske namene. Tako so zavedli več tisoč žensk, ki imajo lahko zaradi omenjenega silikona velike zdravstvene težave. Podjetje pa se je z goljufijo opomoglo za milijardo evrov. Tožbo proti podjetju je že napovedalo dva tisoč žensk.

Želijo odškodnino

Izdane in preplašene ženske so v sredo zbrale red francoskim ministrstvom za zdravje, kjer so protestirale zaradi prepočasnega odziva ministrstva za zdravje. Od države zahtevajo, da jim plača odstranitev nevarnih vsadkov.

Po pisanju The Guardian naj bi zaradi vsadkov že umrli dve ženski. Francosko ministrstvo pa je seznanjeno še s štirimi primeri, kjer naj bi ženske zbolele zaradi vsadkov, vendar zaenkrat ne morejo potrditi, da so za bolezenske znake krivi vsadki z industrijskim silikonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.