Svet
10 ogledov

Prtljaga odletela, potniki ne

Novo na ljubljanskem letališču: povezava z Milanom Žurnal24 main
Skupina dopustnikov, ki je čakala na let iz Malage v Veliko Britanijo, je presenečeno gledala, kako je njihovo letalo odletelo brez njih. Prtljaga pa tudi.

EasyJetovo letalo je odletelo proti Bristolu, ko so potniki še čakali na vkrcanje. Njihova prtljaga je bila že naložena v letalo, ki bi moralo nekaj po 21. uri odleteti iz Malage. Potniki so tako ostali v Španiji le z ročno prtljago.

V podjetju EasyJet so napako pripisali "težavam pri vkrcanju". Tiskovna predstavnica podjetja je dejala, da je 19 potnikov uro in pol kasneje z naslednjim razpoložljivim letom odletelo do londonskega Gatwicka. Preostalih deset pa je prenočilo na letališču v Malagi in naslednji dan odletelo proti Bristolu, kjer jih je čakala prtljaga.

Letalski prevoznik naj bi se vsem 29 potnikom opravičil za nevšečnosti. "Sprožili smo preiskavo, da bi razumeli, kaj se je zgodilo. V znak dobre volje bomo prizadetim potnikom ponudili letalske vaučerje in povrnili potne stroške od Gatwicka," so še dodali. 

Letališko osebje je pregledalo prtljago omenjenih potnikov kot tudi njihove letalske, preden so se odpravili proti letalu. Na letalo se je lahko vkrcalo 110 potnikov, vendar pa se druga vrata niso odprla za preostalih 29. Skupina se je zvrstila v hodniku za drugimi vrati, kjer so lahko le nemočno gledali, kako je letalo vzletelo.

Ian Locke iz Somerseta je za Bristol Post povedal, da so na hodniku čajali 20 minut. "Obrnil sem se k moškemu za menoj in rekel, 'Nočem vas vznemirjati, ampak letalo je odletelo.' Nisem mogel verjeti. Veliko sem že letel in vem, da obstajajo ukrepi, s katerimi pilot in osebje preverijo, ali so na letalu vsi potniki. Ne morem verjeti, da je letalo lahko odletelo brez manjkajočih potnikov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.