Svet
15 ogledov

Prva dama Francije zapustila bolnišnico

Valerie Trierweiler François Hollande Reuters
Valerie Trierweiler, uradna spremljevalka francoskega predsednika Hollanda, je zapustila bolnišnico, kjer se je zdravila en teden, odkar je izvedela za moževo nezvestobo.

Prva dama Francije Valerie Trierweiler je ob odhodu iz bolnišnice dejala, da je ganjena zaradi podpore ljudi, poroča SkyNews. V bolnišnico je odšla 10. januarja, ko je izvedela, da jo partner François Hollande vara z igralko Julie Gayet. "Iz vsega srca hvala vsem, ki ste mi poslali sporočila podpore. Zelo sem ganjena," je zapisala na Twitterju. Trierweilerja naj bi naslednje dni počivala v predsedniški palači.
Po novici, da je bil francoski predsednik nezvest, česar sam ni ne priznal ne zanikal, se je francoska javnost začela spraševati, če bo Trierweilerja še naprej izpolnjevala svoje dolžnosti prve dame in spremljala svojega partnerja na državnih obiskih. Hollande je pred nekaj dnevi dejal, da bo status svoje partnerke potrdil še pred obiskom ZDA, ki je načrtovan za naslednji mesec. Hollande je o njenem stanju sicer povedal, da je to za njiju "boleče obdobje", domnevno nezvestobo pa je komentiral z besedami: "Zasebne zadeve se rešujejo zasebno".

Predsednikovo nezvestobo je razkrila zloglasna revija Closer, ki je pred leti objavila tudi gole fotografije Kate Middleton. Tokrat so na svojih straneh objavili fotografije, na katerih naj bi Hollande odšel na nočni obisk v stanovanje Gayetove. Ta zdaj toži revijo zaradi kršenja francoskih zakonov o spoštovanju zasebnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.