Svet
6 ogledov

Prva nemška dama polni časopise

"Da je izbral njo, je Wulfoova najboljša odločitev doslej," je zapisal Die Zeit.
1/9
Žurnal24 main
Privlačna, visoka, uspešna, samostojna in poročena z novim nemškim predsednikom, ki je le za las prestal glasovanje. Bettina Wulff že polni strani nemških časopisov in tabloidov.

Visoka je 180 centimetrov, s svojo pojavo pa 36-letna svetlolasa Bettina Wulff obrača glave in mediji so jo takoj vzeli za svojo ljubljenko. Svojega 15 let starejšega moža Christiana je spoznala na poslovnem potovanju leta 2006, ko je delala še kot predstavnica za medije v izdelovalcu pnevmatik Continental.

Bettino, ki je pred poroko z Wulffom živela kot mati samohranilka, so nemški mediji že začeli primerjati s Carlo Bruni in Michelle Obama in jo jemati za zgled sodobne ženske: mlada, dinamična in samostojna. V medijih se je po izvolitvi Wulffa na mesto predsednika države pojavilo več fotografij njene tetovaže na desni roki, ki jo je zakrivala tesna črna obleka, kot fotografij njenega moža. Tudi na slavnostni večerji se ni obotavljala svoje tetovaže pokazati medijem.

Zaradi nje je Christian Wulff po 18 letih zapustil svojo ženo, 51-letno odvetnico, s čimer je na kocko postavil svoj ugled. Kot vodjo krščanskih demokratov in katolika bi ga ločitev lahko drago stala. Poročila sta se leta 2008, a kljub temu je morala Bettina velikokrat zagovarjati svoje sodobne poglede na zakon in dejstvo, da je še vedno obdržala službo v eni izmed trgovskih verig.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.