Svet
23 ogledov

Prva predsednica se je že vselila v novo pisarno

Predaja poslov
1/6
24sata
Dosedanji predsednik Ivo Josipović je dokončno zapustil predsedniško palačo.

Pred novo predsednico Hrvaške, Kolindo Grabar Kitarović, je prvi delovni dan. Preden pa v četrtek navsezgodaj zares začne s predsedniškim delom, je pozno popoldne tudi prevzela posle od svojega predhodnika, dosedanjega predsednika Iva Josipovića.

Ta jo je pričakal in sprejel v predsedniški palači na zagrebškem Pantovčaku, kjer sta se nato sama za dobro uro in pol umaknila v bodočo pisarno Grabar Kitarovićeve, poročata 24sata in Večernji list.

Vrnila sta se nasmejana, polna dobrih želja

S tega pogovora se je predsedniška dvojica vrnila dobre volje, nasmejana in zgovorna.

Josipović, ki mu sicer predsedniški mandat poteče točno opolnoči, je nato naslednici še javno zaželel vso srečo pri opravljanju funkcije. Prepričan, da ji je med pogovorom uspel dati tudi kakšen koristen nasvet za čimboljše delo.

"Rada bi se zahvalila predsedniku Josipoviću za to predajo poslov, ki je potekala res izvrstno. Vesela sem, da sva se pogovorila, predsedniku pa zdaj želim res samo še vse najboljše v prihodnosti, pri bodoči karieri in osebnem življenju," pa je dodala nova predsednica in s tem Josipovića pospremila iz Pantovčaka.

Častna četa salutirala v slovo

Simbolično se je ob tem Josipoviću v čast še zadnjič postojila častna četa hrvaške vojske, se s tem od njega poslovila, Grabar Kitarovićeva ga je pospremila do vozila, s katerim sta ga odpeljala varnostnika in se sam vrnila v predsedniško pisarno.

 

Komentarjev 4
  • Žurnalček 10:29 21.februar 2015.

    Tako babo bi želel v postelji , ne pa na stolčku !

  • Žurnalček 10:27 21.februar 2015.

    Vidva zgoraj očitno stavita na tisto , ki je po izobrazbi podobna vama , odnosno brez šol. Tale mesarjeva hči- bili najveći lopovi v socializmu , ni mogla dokončati srednje šole na Reki , pa jo je fotr mesarčina ...prikaži več poslal v Kanado , kjer je končala pitaj boga kakšen tečaj !

  • nostradamus 07:11 19.februar 2015.

    +++++